Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Η Διεύθυνση,

ο Σύλλογος Διδασκόντων &

το βοηθητικό προσωπικό

του σχολείου εύχονται

Καλά Χριστούγεννα!!! 

Το 2023 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες  και ν' αφήσει στο παρελθόν ό,τι μας πίκρανε. 

Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα

                           








Την Παρασκευή 23/12/22 με μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και αγωνία οι μαθητές και μαθήτριες των Β'1 και Β'2 τμημάτων μάς παρουσίασαν τα θεατρικά τους δρώμενα για τη γιορτή των Χριστουγέννων.
Η γιορτή άρχισε με ομιλία-παρουσίαση της κας Φ. Κουραμά για τα ήθη και έθιμα της Μικράς Ασίας.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Για το Χαμόγελο του Παιδιού

Οι γιορτινές ημέρες μας υπενθυμίζουν ότι  πρέπει να είναι ημέρες προσφοράς και αγάπης προς τους πιο αδύναμους και κυρίως στα παιδιά. Οι μαθητές και μαθήτριες αγκάλιασαν με αγάπη την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης (από τρόφιμα μέχρι ρουχισμό και παιχνίδια) που πρόσφεραν με αγάπη στα παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού. Μπράβο σε όλα τα παιδιά!

                    


Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

«Οδική ασφάλεια παντού και πάντα!».

Το Δ’2 τμήμα στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ασχολήθηκε στην 1η θεματική ενότητα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδική ασφάλεια παντού και πάντα!».

Σκοπός του προγράμματος ήταν να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές και μαθήτριες ότι οφείλουν να υπακούουν στους κανόνες Κ.Ο.Κ. και να παίρνουν όλα τα μέτρα προστασίας για τη δική τους ασφάλεια είτε κυκλοφορούν ως πεζοί είτε ως ποδηλάτες είτε ως επιβάτες οχημάτων.


Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Ηρθαν τα Χριστούγεννα...

 

Ο Αγιος Βασίλης με τους βοηθούς του, τα Ξωτικά, τριγυρίζουν το τελευταίο διάστημα στο σχολείο μας…

Μοίρασε ημερολόγια, δωράκια και γλυκά στα παιδιά.


Γέμισαν με χαρά και ενθουσιασμό τα παιδικά προσωπάκια και θυμηθήκαμε κι εμείς τι σημαίνει χαρά των Χριστουγέννων.

Καλές γιορτές να έχουμε!














(Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την ευχάριστη έκπληξη. Οι φωτογραφίες είναι από την επίσκεψη στο ΣΤ'2 τμήμα)


«Ο γύρος του κόσμου - Γεωγραφία - ήθη & έθιμα χωρών»


Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων, τα ΣΤ’1 & ΣΤ'2 τμήματα του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ο γύρος του κόσμου - Γεωγραφία - ήθη & έθιμα χωρών».

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Μνήμη Πολυτεχνείου

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 με την συγκινητική εκδήλωση που ετοίμασαν οι μαθητές και μαθήτριες της Ε'1 & Ε'2 τάξης θυμηθήκαμε  την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τιμήσαμε τους ήρωες φοιτητές που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την ειρήνη, το δίκιο, την ισότητα.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, στην κατάμεστη αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας τιμήσαμε την επέτειο έναρξης του πολέμου ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα.






Την εορταστική εκδήλωση ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι υπεύθυνες δασκάλες των Δ'1 και Δ'2 τμημάτων σε συνεργασία με την δασκάλα μουσικής. Οι μαθητές και μαθήτριες με μεγάλο ενθουσιασμό προετοιμάστηκαν για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους καθώς μετά από 3 χρόνια επιτράπηκαν οι ανοιχτές για τους γονείς γιορτές.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Στο Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου τα δύο τμήματα της Β΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής της οικογένειας Συρμακέζη στην Ελάτεια. Ο χώρος, όπως πάντα, φιλόξενος, περιποιημένος, ασφαλής και πανέμορφος. «Παράδεισο» τον χαρακτήρισαν τα παιδιά!









Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Μετά από τρία χρόνια διακοπής επιτέλους "γιορτάσαμε" και πάλι τον αθλητισμό! Την Τρίτη 4/10/22 οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες του σχολείου στο πλαίσιο της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πήγαμε σε αθλητικό κέντρο της πόλης για διάφορες αθλητικές δραστηριότητες με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ».













Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Αγιασμός σχολικής χρονιάς 2022-2023


Ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τελεστεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 9:00 π.μ. στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν με τη λήξη του αγιασμού (περίπου στις 9:30) με την ευθύνη των γονέων αφού δοθούν σχετικές οδηγίες για τις επόμενες μέρες.

Οι γονείς παρακαλούνται να παραμείνουν εκτός του χώρου του σχολείου, τηρώντας τις απαιτούμενες προφυλάξεις λόγω του COVID19 (οδηγίες ΕΟΔΥ).

Θα παραμείνουν μόνο οι γονείς/κηδεμόνες της Α’ Τάξης ώστε να ανακοινωθεί η κατανομή των μαθητών/τριων στα τμήματα της Α' τάξης.

Σας παρακαλούμε όλους να βοηθήσετε στην ομαλή λειτουργία του σχολείου μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Καλή σχολική χρονιά!

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας

Ενημέρωση για το νέο Ολοήμερο Σχολείο

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, ενημερωθείτε από την επιστολή της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για το νέο πρόγραμμα του ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Επισυνάπτεται και η αίτηση που πρέπει να καταθέσετε στο σχολείο έως τις 13 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ.
Οι μαθητές δύνανται να αποχωρούν είτε στις 14.55, στις 15.50 ή στις 17.30. Οσοι γονείς έχουν κάνει ήδη αίτηση και δεν επιθυμούν αλλαγή ώρας αποχώρησης δεν χρειάζεται να κάνετε νέα.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022


 Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΥΓΕΙΑ,

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Αποχαιρετισμοί…

Το τέλος μιας δύσκολης και περίεργης αλλά χωρίς εγκλεισμούς σχολικής χρονιάς 2021-'22 έφτασε για μικρούς και μεγάλους…Οι μαθητές και τις μαθήτριες της Στ’ τάξης, ολοκλήρωσαν έναν κύκλο σχολικής ζωής και αρχίζουν έναν άλλο νέο κύκλο σπουδών, ίσως πιο συναρπαστικό! Μετά από έξι χρόνια στα θρανία του Δημοτικού, ήρθε η στιγμή που αποχαιρετούμε τους μαθητές μας και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο μεγάλο και δημιουργικό ταξίδι της γνώσης και της ζωής στο νέο τους σχολείο, το Γυμνάσιο.
Την Τρίτη14/6 σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας οργανώσαμε μια απλή αλλά συναισθηματικά φορτισμένη συνάντηση αποχαιρετισμού στον φιλόξενο χώρο του Μύλου του Παπά. Οι μαθητές τραγούδησαν με τη διεύθυνση της μουσικού μας, φωτογραφήθηκαν με τις δασκάλες τους και πήραν τα αναμνηστικά τους, λουλούδια και γλυκάκια.... Δόθηκε η υπόσχεση να συναντηθούμε το 2032...

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Παρουσίαση Λευκώματος 8ου Μαθητικού Συνεδρίου

 

Με μεγάλη χαρά συμμετείχε το σχολείο μας στην παρουσίαση του Λευκώματος που αφορούσε στις εργασίες του 8ου Μαθητικού Συνεδρίου «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου», την Πέμπτη 9/6/2022, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Το 8ο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο "Μαθαίνω και παρουσιάζω τον Πολιτισμό του τόπου μου" που ήταν αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, λόγω των έκτακτων συνθηκών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς 2020-21, δεν πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και τα αποτελέσματά του αποτυπώθηκαν σε έντυπη μορφή - «Λεύκωμα».
Το σχολείο μας συμμετείχε με το πρόγραμμα "Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία" που εκπόνησε η γυμνάστρια του σχολείου μας κα Γιώτα Δραγατογιάννη με τα τμήματα Ε'1 (τώρα ΣΤ'1) και ΣΤ'2 (τώρα μαθητές/τριες Γυμνασίου). 
Την παρουσίαση ανέλαβαν οι μαθήτριες Ντουσίκα Α. και Καραϊσκου Μ. 

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ενδοσχολική επιμόρφωση στα ευρωπαϊκά προγράμματα

Το Σάββατο 28 Μαϊου 2022 υλοποιήθηκε και το τρίτο ενδοσχολικό σεμινάριο επιμόρφωσης που συνδιοργάνωσαν η διευθύντρια του 6ου Δ.Σχ. κα Ανθοπούλου Β. και ο διευθυντής του 29ου Δ.Σχ. κος Τριανταφύλλου Ηλ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του διδακτηρίου.


Θέμα του σεμιναρίου ήταν η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως eTwinning, Erasmus+ με παρουσιάσεις "καλών πρακτικών", εγγραφή νέων χρηστών στο eTwinning αλλά και εργαστήριο χρήσης διαδραστικού πίνακα.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Με ιδιαίτερη χαρά δηλώσαμε συμμετοχή για τέταρτη χρονιά στο εικαστικό φεστιβάλ κόμικ που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Project Ιππόκαμπος και τον Σύλλογο Κόμικς και Τεχνών “ΕΤουΚου”.

Το LAComicsFestival Vol4 πραγματοποιήθηκε στον Μύλο του Παππά και το επισκέφθηκαν την Τετάρτη 25/5 τα τμήματα της ΣΤ’ τάξης και την Παρασκευή 27/5 τα τμήματα της Ε’.
                                 
   

Γυμνάσιο ερχόμαστε!

 







Τρίτη 24 Μάη 2022. Μετά ακριβώς από τρία χρόνια οι υγειονομικές συνθήκες μάς επέτρεψαν να υλοποιήσουμε ξανά το Πρόγραμμα Μετάβασης των μαθητών της Έκτης Τάξης στο Γυμνάσιο, αφού δεν κατάφεραν στην αρχή της χρονιάς να … υιοθετήσουν Πρωτάκια!
Εδώ και μερικές εβδομάδες οι μαθητές της Έκτης με τις δασκάλες τους, κες Γουργιώτη και Πατσίκα, την ομάδα της ΕΔΥ (την Κοινωνική Λειτουργό Κυριακή Συμεωνίδου & την Ψυχολόγο Ιωάννα Κωνσταντινίδη) δούλευαν σε ομάδες γι’ αυτή τη μετάβαση.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Μικροί σύνεδροι...

Την Πέμπτη 12 Μαϊου 2022 οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης του σχολείου μας πήραν μέρος διαδικτυακά στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου», και έγιναν ένα μέρος από τους 750 μικρούς συνέδρους που μας ξενάγησαν σε μονοπάτια Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Υγείας!

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

21 μαλλιά κουβάρια: από τον Ρήγα στον Καποδίστρια

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας επισκέφθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες του ΣΤ’2 τμήματος του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους Νόνα Γουργιώτη και τη Διευθύντρια Βάνα Ανθοπούλου. Τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «21 μαλλιά κουβάρια: από τον Ρήγα στον Καποδίστρια».



Η φιλόλογος κα Ζάχου ταξίδεψε τους μαθητές στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από τις δραστηριότητες σπουδαίων προσωπικοτήτων όπως του Γ. Σβαρτς, του Ρήγα, του Οικονόμου εξ Οικονόμων, του Κ. Κούμα και του Ι. Καποδίστρια.
Οι μαθητές έφτιαξαν παζλ με τις προσωπογραφίες των σπουδαίων ανθρώπων και κατόπιν ενημερώθηκαν αναλυτικά για τη δράση του καθενός όπως για παράδειγμα τη σχέση του Γ. Σβαρτς με τα Αμπελάκια, του Κ. Κούμα με την εκπαίδευση κλπ

                        
                                   


Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Επιστροφή των Μουσών» με εκθέματα της περιοχής όπως εικόνες, ευαγγέλια, βιβλία του Κοραή και του Κ. Οικονόμου.
Τέλος, «διαγωνίστηκαν» μεταξύ τους απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν στο πρόγραμμα που παρακολούθησαν όπου βγήκαν όλοι νικητές!

                               
                                                   

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι οι διακοπές του Πάσχα ξεκινούν το Σάββατο του Λαζάρου και διαρκούν ως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Τα παιδιά θα επιστρέψουν στο Σχολείο την Τρίτη 3 Μαΐου 2022.
Η διενέργεια των εβδομαδιαίων self tests έχει καταργηθεί και συνεπώς δεν θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο self test της Δευτέρας για την επιστροφή στο Σχολείο.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας
κι εγώ προσωπικά, ευχόμαστε σε όλους
Καλή Ανάσταση και ειρηνικό Πάσχα!

Η Δ/ντρια του Σχολείου
Β. ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

«Της Λαρίσης το ποτάμι!»

   



Τα δύο τμήματα στης ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας τη φετινή χρονιά υλοποιούν ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων. Ονομάστηκε «Της Λαρίσης το ποτάμι» και εκπονείται με τη βοήθεια των δασκάλων Γουργιώτη Νόνα, Πατσίκα Κωνσταντίνα και της γυμνάστριας Πέτσιου Ελλης.

Με την υλοποίηση του προγράμματος επιδιώκεται οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν το διαχρονικό ρόλο του ποταμού στη ζωή της πόλης, να εντοπίζουν τους παράγοντες που συνιστούν απειλή για το ευαίσθητο ποτάμιο οικοσύστημα, να διαμορφώσουν κώδικα περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και να συμμετέχουν ενεργά με ολοκληρωμένες προτάσεις για τη διασφάλιση της οικολογικής ισορροπίας του.
Στο πλαίσιο των δράσεων στο πεδίο συνεργάστηκαν με το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Κισσάβου – Ελασσόνας που υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαδρομές Φύσης και Πολιτισμού στη Λάρισα». Με επικεφαλής τον κο Σπανό Κωνσταντίνο οι μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν αρχικά για την ιστορία του α’ Αρχαίου Θεάτρου στην οδό Βενιζέλου. Κατόπιν επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τη Ρωμαϊκή Δεξαμενή στην αθέατη πλευρά της πόλης. Βρίσκεται στο εσωτερικό πάρκινγκ οικοδομής στην οδό Μανωλάκη.

                         

Κατόπιν περπατήσαμε δίπλα από την κοίτη του Πηνειού καταγράφοντας διάφορα στοιχεία όπως τη χλωρίδα, την πανίδα της περιοχής, τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις, τα διάφορα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον ποταμό, παραποτάμιες δραστηριότητες κλπ