Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Αποχαιρετισμός της Εκτης

Την Τρίτη 13 Ιουνίου έγινε η γιορτή αποχαιρετισμού της Εκτης τάξης του έτους 2016-17. 
Φέτος οι μαθητές εξέπληξαν ευχάριστα τους πάντες επιλέγοντας να παρουσιάσουν με επιτυχία απόσπασμα από το «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ στα αγγλικά! 











Οι μαθήτριες και μαθητές του ΣΤ'1 τμήματος δούλεψαν πολύ σκληρά με τη βοήθεια της καθ. αγγλικών κας Σοφίας Νάσιου που δίδαξε το κείμενο στην αγγλική γλώσσα και ανέλαβε και τη σκηνοθεσία. Το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό!




Η πολύ καλή ερμηνεία των παιδιών, τα πρωτότυπα κουστούμια, οι μουσικές αλλά κυρίως οι ζαβολιές του παιχνιδιάρη Πακ κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα όλων.
(Τους ρόλους ερμήνευσαν: Ομπερον: Αθάνατος Γιώργος, Νικ Μπότομ: Βλαχοστέργιος Χρήστος, Ντιμίτριους: Καραλοϊζος Φίλιππος, Πακ: Κουκουράβας Παναγιώτης, Τιτάνια: Στεργίου Ελένη, Χερμία: Οικονόμου Γεωργία, Χελένα: Χατζηλέλεκα Αλεξάνδρα, Λύσανδρος: Χρυσοχόου Ηλίας, Μέλη θιάσου: Καραβαριώτης Αλέξης, Κονόμη Στεφάν, Γεωργόπουλος Σπύρος, Χάμος Θάνος, Αφηγήτριες: Μότσιου Μαρία, Σιαμπάκου Ιωάννα)
























Στη συνέχεια δύο αγόρια και δύο κορίτσια από το ΣΤ'2 τμήμα αποχαιρέτησαν το Δημοτικό με το θεατρικό σκετς το "Απολυτήριο" που έφερε πολύ γέλιο αλλά και συγκίνηση μέσα από τις εμπειρίες τεσσάρων μαθητών που προβληματίζονται με την τελική τους βαθμολογία...
(Τους ρόλους ερμήνευσαν οι Γιάννης Πατούνας ως Γιάννης, Αστερία Μπελόγια ως Αστερία, Κωνσταντίνος Στεργίου ως Κωνσταντίνος και Δανάη Τζήκα ως Δανάη. Οι μαθητές σκηνοθέτησαν μόνοι τους το θεατρικό με τη βοήθεια της υπ/ντριας κ. Νόνας Γουργιώτη)














Ως εκπρόσωπος της Πέμπτης, η Πηγή Πανάγου αποχαιρέτησε τους μαθητές της Εκτης ενώ η Γεωργία Οικονόμου εκπροσωπώντας την Εκτη, ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε με τη σειρά της το Δημοτικό.











Η συγκινητική γιορτή έκλεισε με την προσφορά ενός ευωδιαστού τριαντάφυλλου και μιας ζεστής αγκαλιάς από τους μαθητές της Πέμπτης στους συμμαθητές και φίλους της Εκτης. Στο τέλος όλοι - παιδιά, δάσκαλοι, γονείς - τραγουδήσαμε το τραγούδι "Τα χρόνια τα μαθητικά".  
Και βέβαια από μια αποχαιρετιστήρια γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα κλάματα και όχι μόνο από τα "Εκτάκια" αλλά ακόμη και από τα "πρωτάκια"....




















Καλή συνέχεια στο Γυμνάσιο αγαπημένα μας παιδιά!

Οι εκπλήξεις και οι συγκινήσεις δεν είχαν ακόμη τελειώσει! Η μέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για κάποιους μαθητές μας που κληρώθηκαν (ένας από κάθε τάξη) και παρέλαβαν τα ποδήλατά τους. Ηταν μια πρωτοβουλία και χορηγία μελών του Συλλόγου Γονέων που με αυτόν τον τρόπο επιβράβευσαν τις προσπάθειες των μαθητών μας. Τα ποδήλατα πρόσφεραν οι: Αργύρης Μπασιανάς, De Tox-Νικόλαος Γαλάνης, Village Garden-Αθανάσιος Μπαξεβάνος, Central Bike-Βασίλειος Καούνας και Γρηγόρης Καψιώχας.