Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα

                           








Την Παρασκευή 23/12/22 με μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και αγωνία οι μαθητές και μαθήτριες των Β'1 και Β'2 τμημάτων μάς παρουσίασαν τα θεατρικά τους δρώμενα για τη γιορτή των Χριστουγέννων.
Η γιορτή άρχισε με ομιλία-παρουσίαση της κας Φ. Κουραμά για τα ήθη και έθιμα της Μικράς Ασίας.
Με φόντο το όμορφο σκηνικό που επιμελήθηκε η εικαστικός του σχολείου μας κα Δήμητρα Εξάρχου, ζωντάνεψε η νύχτα της θείας γέννησης με το θεατρικό δρώμενο «Ο Πέτρος και η Αγια Νύχτα» από το Β’1.

                                       
Βοσκοί, άγγελοι, αστέρια, μάγοι χόρεψαν και απήγγειλαν με πάθος τα λόγια τους μπροστά στη φάτνη με το θείο βρέφος και τον Ιωσήφ με την Μαρία, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα.






Το Β’2  τμήμα παρουσίασε το σκετς «Το παγκόσμιο δέντρο».  Ο ‘Αι Βασίλης έρχεται φορτωμένος με δώρα που θέλει να τα μοιράσει στα μικρά παιδιά.  Στο δάσος συναντάει ένα μικρό δεντράκι αστόλιστο, το παίρνει μαζί του και ζητάει από τους φίλους του να το στολίσουν. Οι φίλοι τού προτείνουν για στολίδια να κρεμάσουν στα κλαδιά του, τις επιθυμίες των ανθρώπων όλης της γης. Γυρίζουν τον κόσμο να βρουν τις επιθυμίες των ανθρώπων. Όταν τις φέρνουν, βλέπουν, ότι όλοι οι άνθρωποι, μαύροι κίτρινοι λευκοί , έχουν τις ίδιες επιθυμίες!


Η χορωδία του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση της κας. Ρ. Τσοχατζή συνόδεψε μουσικά τη γιορτή μας στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων.