Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Γυμνάσιο ερχόμαστε!

 







Τρίτη 24 Μάη 2022. Μετά ακριβώς από τρία χρόνια οι υγειονομικές συνθήκες μάς επέτρεψαν να υλοποιήσουμε ξανά το Πρόγραμμα Μετάβασης των μαθητών της Έκτης Τάξης στο Γυμνάσιο, αφού δεν κατάφεραν στην αρχή της χρονιάς να … υιοθετήσουν Πρωτάκια!
Εδώ και μερικές εβδομάδες οι μαθητές της Έκτης με τις δασκάλες τους, κες Γουργιώτη και Πατσίκα, την ομάδα της ΕΔΥ (την Κοινωνική Λειτουργό Κυριακή Συμεωνίδου & την Ψυχολόγο Ιωάννα Κωνσταντινίδη) δούλευαν σε ομάδες γι’ αυτή τη μετάβαση.

Την Τρίτη, λοιπόν, τρέξαμε τον χρόνο στο fast forward. Ηρθε η 11η Σεπτεμβρίου 2022 και περάσαμε το κατώφλι του 12ου Γυμνασίου της πόλης μας, όπου μας περίμεναν με ορθάνοιχτη αγκαλιά ο Γυμνασιάρχης, κ. Αθ. Μίζιος και η μουσικός κα Μ. Μουρτζανού.

Οι μαθητές γνώρισαν κάποιους από τους αυριανούς καθηγητές τους, δεν μπήκαμε στις αίθουσες διδασκαλίας αλλά συναντήσαμε στους διαδρόμους παλιούς μαθητές μας, ξεναγηθήκαμε στο τεράστιο γυμναστήριο, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στο εργαστήριο Καλλιτεχνικών και βέβαια στη σχολική αυλή.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων η κα Μουρτζανού έκανε μία ανοιχτή συζήτηση για το «Σύμπαν του Γυμνασίου». Τις διαφορές στον κανονισμό του, τη λειτουργία του, τους φόβους και τις προσδοκίες των παιδιών για το επόμενο τους… ταξίδι. Δέχτηκε πολλές ερωτήσεις για τις απουσίες, τους βαθμούς, τα μαθήματα, τις εξετάσεις... Είδαν όμως και την ευχάριστη και δημιουργική πλευρά του Γυμνασίου. Τους έδειξε στον διαδραστικό πίνακα ένα εικαστικό πρόγραμμα που εκπόνησαν μαθητές του σχολείου, είδαμε φωτογραφίες από παλαιότερες θεατρικές παραστάσεις του Γυμνασίου. 

Στο τέλος τα γλύκανε με λιχουδιές και τους χάρισε από μία σφυρίχτρα για να έχουν μαζί τους στην… αφετηρία του Γυμνασίου!

Καλή συνέχεια!