Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ενδοσχολική επιμόρφωση στα ευρωπαϊκά προγράμματα

Το Σάββατο 28 Μαϊου 2022 υλοποιήθηκε και το τρίτο ενδοσχολικό σεμινάριο επιμόρφωσης που συνδιοργάνωσαν η διευθύντρια του 6ου Δ.Σχ. κα Ανθοπούλου Β. και ο διευθυντής του 29ου Δ.Σχ. κος Τριανταφύλλου Ηλ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του διδακτηρίου.


Θέμα του σεμιναρίου ήταν η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως eTwinning, Erasmus+ με παρουσιάσεις "καλών πρακτικών", εγγραφή νέων χρηστών στο eTwinning αλλά και εργαστήριο χρήσης διαδραστικού πίνακα.

Η διευθύντρια του 6ου Δ.Σχ. Ανθοπούλου Β. παρουσίασε ένα διαχρονικά επίκαιρο ελληνικό θέμα-πρόγραμμα που εκπόνησε στο πλαίσιο του Erasmus+ KA3 Teachers4Europe "Connecting European Citizens through the Greek language".

Η ενδιαφέρουσα εισήγηση "Γνωριμία με το eTwinning... μια καλή πρακτική" της  κας Θωμαής Σίσκου, διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Αργυροπουλίου, αφορούσε πρόγραμμα που εκπονεί το σχολείο της και έδωσε πολλές χρήσιμες πληροφορίες στην εύρεση και υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning.

Η επιμόρφωση έκλεισε με την άκρως κατατοπιστική εισήγηση "Επιμόρφωση αρχαρίων" της κας Ζωής Γάλλου, νομικού, καθηγήτριας στο 6ο Γυμνάσιο Λάρισας και eTwinning Ambassador Λάρισας και Μαγνησίας. Λύθηκαν πολλές απορίες και απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα για την εγγραφή νέων χρηστών, επιλογή θεμάτων και την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων μέσω eTwinning.


Τέλος, η επιμόρφωση ολοκληρώθηκε με εργαστήριο χρήσης διαδραστικού πίνακα από τον καθηγητή Πληροφορικής των 6ου & 29ου Δ.Σχ. κο Γιώργο Δημάνη.