Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Με ιδιαίτερη χαρά δηλώσαμε συμμετοχή για τέταρτη χρονιά στο εικαστικό φεστιβάλ κόμικ που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Project Ιππόκαμπος και τον Σύλλογο Κόμικς και Τεχνών “ΕΤουΚου”.

Το LAComicsFestival Vol4 πραγματοποιήθηκε στον Μύλο του Παππά και το επισκέφθηκαν την Τετάρτη 25/5 τα τμήματα της ΣΤ’ τάξης και την Παρασκευή 27/5 τα τμήματα της Ε’.
                                 
   
Μία πολυθεματική εκδήλωση που εστιάζει στο χώρο της 9ης Τέχνης και απευθύνεται σε φίλους των τεχνών, λάτρεις των κόμικς, γραφίστες, εικονογράφους, animators, αναγνώστες, φοιτητές οπτικής επικοινωνίας και multimedia, δασκάλους και μαθητές, γονείς και παιδιά.









Παρουσιάστηκαν μοναδικές πρωτότυπες εκθέσεις Ελλήνων καλλιτεχνών, σεμινάρια και εργαστήρια από ανθρώπους με εμπειρία στη τέχνη των κόμικς αλλά και σχετικές ομιλίες στα panel του φεστιβάλ, στους χώρους του Μύλου του Παππά.

Οι μαθητές αρχικά ξεναγήθηκαν στον αύλειο χώρο όπου θαύμασαν τις εικαστικές δημιουργίες καλλιτεχνών με θέμα τον κάμπο, το σιτάρι και την αγροτική ζωή. 
Κατόπιν ξεναγήθηκαν στην έκθεση κόμικ όπου φέτος φιλοξενήθηκε ο γελοιογράφος, δημιουργός κόμικς και ερευνητής Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup). 
                          






                                   



Και τέλος ήρθε η πολυπόθητη στιγμή την οποία ήθελαν εξαρχής! Ανέβηκαν στη μεγάλη αίθουσα στον 3ο όροφο όπου οι μαθητές δημιούργησαν τη δική τους ιστορία με τη βοήθεια και την καθοδήγηση από κομίστες. Τα πρωτότυπα έργα τους τα πήραν για να τα δείξουν όλο περηφάνεια σε γονείς και φίλους. 

                                    


Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για την "Περίμετρο" σχετικά με το φεστιβάλ