Τρίτη 10 Μαΐου 2022

21 μαλλιά κουβάρια: από τον Ρήγα στον Καποδίστρια

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας επισκέφθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες του ΣΤ’2 τμήματος του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους Νόνα Γουργιώτη και τη Διευθύντρια Βάνα Ανθοπούλου. Τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «21 μαλλιά κουβάρια: από τον Ρήγα στον Καποδίστρια».



Η φιλόλογος κα Ζάχου ταξίδεψε τους μαθητές στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από τις δραστηριότητες σπουδαίων προσωπικοτήτων όπως του Γ. Σβαρτς, του Ρήγα, του Οικονόμου εξ Οικονόμων, του Κ. Κούμα και του Ι. Καποδίστρια.
Οι μαθητές έφτιαξαν παζλ με τις προσωπογραφίες των σπουδαίων ανθρώπων και κατόπιν ενημερώθηκαν αναλυτικά για τη δράση του καθενός όπως για παράδειγμα τη σχέση του Γ. Σβαρτς με τα Αμπελάκια, του Κ. Κούμα με την εκπαίδευση κλπ

                        
                                   


Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Επιστροφή των Μουσών» με εκθέματα της περιοχής όπως εικόνες, ευαγγέλια, βιβλία του Κοραή και του Κ. Οικονόμου.
Τέλος, «διαγωνίστηκαν» μεταξύ τους απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν στο πρόγραμμα που παρακολούθησαν όπου βγήκαν όλοι νικητές!