Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Αποχαιρετισμοί…

Το τέλος μιας δύσκολης και περίεργης αλλά χωρίς εγκλεισμούς σχολικής χρονιάς 2021-'22 έφτασε για μικρούς και μεγάλους…Οι μαθητές και τις μαθήτριες της Στ’ τάξης, ολοκλήρωσαν έναν κύκλο σχολικής ζωής και αρχίζουν έναν άλλο νέο κύκλο σπουδών, ίσως πιο συναρπαστικό! Μετά από έξι χρόνια στα θρανία του Δημοτικού, ήρθε η στιγμή που αποχαιρετούμε τους μαθητές μας και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο μεγάλο και δημιουργικό ταξίδι της γνώσης και της ζωής στο νέο τους σχολείο, το Γυμνάσιο.
Την Τρίτη14/6 σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας οργανώσαμε μια απλή αλλά συναισθηματικά φορτισμένη συνάντηση αποχαιρετισμού στον φιλόξενο χώρο του Μύλου του Παπά. Οι μαθητές τραγούδησαν με τη διεύθυνση της μουσικού μας, φωτογραφήθηκαν με τις δασκάλες τους και πήραν τα αναμνηστικά τους, λουλούδια και γλυκάκια.... Δόθηκε η υπόσχεση να συναντηθούμε το 2032...

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Παρουσίαση Λευκώματος 8ου Μαθητικού Συνεδρίου

 

Με μεγάλη χαρά συμμετείχε το σχολείο μας στην παρουσίαση του Λευκώματος που αφορούσε στις εργασίες του 8ου Μαθητικού Συνεδρίου «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου», την Πέμπτη 9/6/2022, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Το 8ο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο "Μαθαίνω και παρουσιάζω τον Πολιτισμό του τόπου μου" που ήταν αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, λόγω των έκτακτων συνθηκών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς 2020-21, δεν πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και τα αποτελέσματά του αποτυπώθηκαν σε έντυπη μορφή - «Λεύκωμα».
Το σχολείο μας συμμετείχε με το πρόγραμμα "Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία" που εκπόνησε η γυμνάστρια του σχολείου μας κα Γιώτα Δραγατογιάννη με τα τμήματα Ε'1 (τώρα ΣΤ'1) και ΣΤ'2 (τώρα μαθητές/τριες Γυμνασίου). 
Την παρουσίαση ανέλαβαν οι μαθήτριες Ντουσίκα Α. και Καραϊσκου Μ. 

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ενδοσχολική επιμόρφωση στα ευρωπαϊκά προγράμματα

Το Σάββατο 28 Μαϊου 2022 υλοποιήθηκε και το τρίτο ενδοσχολικό σεμινάριο επιμόρφωσης που συνδιοργάνωσαν η διευθύντρια του 6ου Δ.Σχ. κα Ανθοπούλου Β. και ο διευθυντής του 29ου Δ.Σχ. κος Τριανταφύλλου Ηλ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του διδακτηρίου.


Θέμα του σεμιναρίου ήταν η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως eTwinning, Erasmus+ με παρουσιάσεις "καλών πρακτικών", εγγραφή νέων χρηστών στο eTwinning αλλά και εργαστήριο χρήσης διαδραστικού πίνακα.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Με ιδιαίτερη χαρά δηλώσαμε συμμετοχή για τέταρτη χρονιά στο εικαστικό φεστιβάλ κόμικ που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Project Ιππόκαμπος και τον Σύλλογο Κόμικς και Τεχνών “ΕΤουΚου”.

Το LAComicsFestival Vol4 πραγματοποιήθηκε στον Μύλο του Παππά και το επισκέφθηκαν την Τετάρτη 25/5 τα τμήματα της ΣΤ’ τάξης και την Παρασκευή 27/5 τα τμήματα της Ε’.
                                 
   

Γυμνάσιο ερχόμαστε!

 







Τρίτη 24 Μάη 2022. Μετά ακριβώς από τρία χρόνια οι υγειονομικές συνθήκες μάς επέτρεψαν να υλοποιήσουμε ξανά το Πρόγραμμα Μετάβασης των μαθητών της Έκτης Τάξης στο Γυμνάσιο, αφού δεν κατάφεραν στην αρχή της χρονιάς να … υιοθετήσουν Πρωτάκια!
Εδώ και μερικές εβδομάδες οι μαθητές της Έκτης με τις δασκάλες τους, κες Γουργιώτη και Πατσίκα, την ομάδα της ΕΔΥ (την Κοινωνική Λειτουργό Κυριακή Συμεωνίδου & την Ψυχολόγο Ιωάννα Κωνσταντινίδη) δούλευαν σε ομάδες γι’ αυτή τη μετάβαση.