Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Με μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και αγωνία οι μαθητές και μαθήτριες των Β'1 και Β'2 τμημάτων μάς παρουσίασαν τα θεατρικά τους δρώμενα για τη γιορτή των Χριστουγέννων. 
Με φόντο το υπέροχο σκηνικό που φιλοτέχνησε η εικαστικός του σχολείου μας κα Δήμητρα Εξάρχου, ζωντάνεψε η νύχτα της θείας γέννησης. 

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ηρθαν τα Χριστούγεννα!

Το σχολείο μας στολίστηκε και ετοιμάστηκε για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου: τα Χριστούγεννα! 
Οπως κάθε χρόνο ξεκινήσαμε τη γιορτή με το καθιερωμένο πια χριστουγεννιάτικο πάρτι από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τα παιδιά μας!
Η αίθουσα Εκδηλώσεων γέμισε με εκκωφαντικές μουσικές, χαρούμενες φωνές και δυνατά γέλια! Ο Αϊ -Βασίλης και το ξωτικό βοηθός του χόρεψαν, τραγούδησαν και έπαιξαν με τους μικρούς τους φίλους. Γλυκά και αναψυκτικά ήταν φυσικά στο εορταστικό μενού...




Υλοποίηση προγράμματος με το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ξεκίνησε μια σειρά συναντήσεων με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πέμπτης και Εκτης τάξης υλοποιώντας πρόγραμμα πρόληψης. 
Η πρώτη συνάντηση έγινε στις 18/12 και αφορούσε την αντιμετώπιση του θέματος "Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός". 
Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη δράσεις με ανάλογα θέματα.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ψυχολόγο του Συλλόγου κα Βάσω Χατζή.



Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

"Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι"

Από την προβολή της ταινίας "Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι" βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. 

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Η δικιά μας αγαπημένη κυρία Ντορεμί ή απλά η κ. Ράνια Τσοχατζή που δεν σταματάει να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να μας κάνει να νιώθουμε υπερηφάνεια που είμαστε συνάδελφοι.



Δημοσίευση στην εφημερίδα "Ελευθερία" Λάρισας (10 Νοεμ. 2017)  
"ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Μελωδικό σεργιάνι με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ


Στο Έκτο το σχολείο, το Δημοτικό,
σε περιβάλλον άριστο, περνώ, μαθητικό,
οι δάσκαλοι, οι δασκάλες μου, 
μόρφωση δίνουν, γνώση,
κι αγάπη το σχολείο μας, μας έχει μεταδώσει.

Στο Έκτο ανεβαίνουμε, τάξεις, σκαλί, σκαλί,
με κέφι στα διαλείμματα, παίζουμε στην αυλή,
όταν θα μεγαλώσουμε, φύγουμε απ’ τα θρανία,
εφόδια θα πάρουμε και για την κοινωνία.

Το Έκτο το σχολείο, είναι ξεχωριστό,
συμμαθητές δεν θέλω να αποχωριστώ,
στα πρόσωπά μας η χαρά, είναι ζωγραφισμένη
αφού πολλά μαθαίνουμε κι είμαστε αγαπημένοι.

Δημήτρης Ντάλλας

Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Οι μαθητές και μαθήτριες των Α'- Γ' και Δ'  τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις... χριστουγεννιάτικες περιπέτειες που οργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας σε συνεργασία με την Α/βάθμια Εκπαίδευση Ν. Λάρισας εγκαινιάζοντας το νέο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, Αίθουσα Παιδικής Λογοτεχνίας "Μιχάλης Γρηγοριάδης", στον 3ο  όροφο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας.

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας τιμήσαμε την 77η επέτειο από την έναρξη του πολέμου ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα.






Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Ο... Φιλάργυρος στο 6ο!

 Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, οι μαθητές του σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Ο Φιλάργυρος" του Μολιέρου από την παιδική σκηνή "Ονειροπόληση" (Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη).







Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Για 4η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. 

Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. καθιέρωσε τον θεσμό θέτοντας ως στόχο να είναι η άθληση πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
Σε αθλητικό κέντρο της πόλης μας τα παιδιά συμμετείχαν σε διάφορες αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, κ.λπ.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Καλή σχολική χρονιά 2017 - '18!


Ευχές σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας για μια επιτυχημένη και δημιουργική νέα σχολική χρονιά! Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα! Το καλωσόρισμα συνοδεύτηκε και από σακίδια ως δώρο από γνωστή εταιρεία της πόλης μας (έπειτα από σχετική άδεια του υπουργείου Παιδείας). 







Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Το Ε'1 πάει Θεσσαλονίκη

Στις 7 Ιουνίου το Ε'1 τμήμα πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Επισκέφθηκε τον Λευκό Πύργο και το Μουσείο Κινηματογράφου.










Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Συμμετοχή στο Speak Lab 2017

Τα δύο τμήματα της Έκτης τάξης του σχολείου μας με υπεύθυνη την κ. Γερμάνη Δέσποινα, καθ. Αγγλικών, συμμετείχαν με άριστες επιδόσεις στον προφορικό διαγωνισμό ρητορικού λόγου στα αγγλικά στο Σχολείο Μπακογιάννη στις 19 και 20/5/2017, παρουσία και του κ. Αντώνη Φραγκούλη, Συμβούλου Αγγλικής γλώσσας Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Λάρισας.


Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Αλληλεγγύη στην πράξη!

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια παραδώσαμε τις κούτες με τα καπάκια που μάζευαν όλη τη σχολική χρονιά οι μαθητές και μαθήτριες του 6ου αλλά και του συστεγαζόμενου 29ου Δημοτικού σχολείου.








Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας

Τα δύο τμήματα της Τετάρτης τάξης εκμεταλλευόμενα την καλοκαιρία του Μαΐου περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας. Τον ρόλο του ξεναγού ανέλαβε η δασκάλα του Δ'1 κ. Αρετή Τσίλικα που έχει συμμετάσχει σε σχετικό σεμινάριο.








Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Το Ε'1 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Σε συνέχεια του προγράμματος γνωριμίας με το χώρο και τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, το Ε'1 τμήμα του σχολείου μας συνοδευόμενο από τη δασκάλα του, επισκέφθηκε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας "Κωνσταντίνος Κούμας".









Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Διακριθέντες μαθητές στο διαγωνισμό "Ο μικρός Ευκλείδης" 2017

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία τα ονόματα των μαθητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό "Ο  μικρός Ευκλείδης" που διεξήχθη στο σχολείο στις 10 Μαρτίου 2017. 
Οι μαθητές που διακρίθηκαν -αγγίζοντας μάλιστα κάποιοι το 100% επιτυχίας - είναι:
ΣΤ1 Ευσταθίου Εφη

ΣΤ2 Σδραβόπουλος Περικλής

Ε1 Ζωζάς Βαγγέλης, Οικονόμου Βασίλης

Ε2 Παπαδημητρίου Δήμητρα, Παπαλέξης Ιωάννης, Τζημαγιώργης Δημήτρης, Τσάκωνα Χριστίνα.
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρουν τους μαθητές μας και τους εύχονται καλή συνέχεια και επιτυχίες και σε επόμενους διαγωνισμούς.
Οι φωτογραφίες είναι από το site της Ε.Μ.Ε.



Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο


Μια ξεχωριστή επίσκεψη πραγματοποίησαν την Πέμπτη 4 Μαΐου οι μαθητές και μαθήτριες των Γ'1-Γ'2-Δ'1-Δ'2 και Ε'1 τμημάτων του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και την Διευθύντρια του σχολείου.





Η Τετάρτη τάξη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

To Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων επισκέφθηκαν στις 3 Μαΐου οι μαθητές των Δ'1 και Δ'2 τμημάτων του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, στα πλαίσια του προγράμματος της Eυέλικτης Ζώνης «Κυκλοφορώ με ασφάλεια». 



Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Εορτασμός της "Ημέρας Παιδικού Ευρωπαϊκού Βιβλίου"

Την Τετάρτη 26 Απριλίου τα δυο τμήματα της Τετάρτης τάξης συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους επισκέφθηκαν το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.









Τετάρτη 12 Απριλίου 2017


Εκθεση ζωγραφικής στον Μύλο του Παππά

Λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές και μαθήτριες των Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεων επισκέφθηκαν της έκθεση ζωγραφικής της Βασιλικής Μάγγα – Χαδουλού στην ισόγεια αίθουσα του Μύλου του Παππά, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Η Πρώτη τάξη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Τα δύο τμήματα της Α' τάξης - στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την "Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας"  - επισκέφθηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λάρισας «Κων/νος Κούμας» όπου και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων.







Επισκέψεις στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας

Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τμημάτων της Πρώτης, της Δευτέρας και της Τρίτης τάξης επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας. 









Γιορτάζοντας την ελληνική επανάσταση

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου τα τμήματα της Εκτης τάξης τίμησαν με μια ομολογουμένως πρωτότυπη εκδήλωση την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. (Ανεβάζουμε και ένα μικρό βιντεοσκοπημένο δείγμα).








Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Τα δελφινάκια του... 6ου!!!

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης για τα παιδιά της Τρίτης Τάξης του Σχολείου μας που διήρκεσε ένα τρίμηνο.







Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

«…για να ’χουμε υγεία και μαγεία»

Οι μαθητές και μαθήτριες από τις Γ’ – Δ’ – Ε’ και Στ’ τάξεις παρακολούθησαν στις 15 Μαρτίου 2017 την Εικαστική Παιδική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα - Χατζή με το νέο της έργο: «…για να ’χουμε υγεία και μαγεία» στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας.
Το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν της Κάκιας Χαλήμαγα - Χατζή και τα σκηνικά έργο των μελών της Σκηνής.

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Εκπαίδευση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

 Πιστό και φέτος στο ραντεβού του το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού! Την Τετάρτη 1 Μαρτίου οργάνωσε σεμινάριο εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών για τους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης αλλά και στους δασκάλους τους.  

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Τσικνοπέμπτη 2017

Τη φετινή χρονιά τιμήσαμε δεόντως την Τσικνοπέμπτη στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας!
Τις τελευταίες ώρες στην αυλή του σχολείου οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων του 6ου και του συστεγαζόμενου 29ου Δημοτικού Σχολείου έστησαν μια τεράστια υπαίθρια ψησταριά για να τηρήσουμε το έθιμο!