Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο


Μια ξεχωριστή επίσκεψη πραγματοποίησαν την Πέμπτη 4 Μαΐου οι μαθητές και μαθήτριες των Γ'1-Γ'2-Δ'1-Δ'2 και Ε'1 τμημάτων του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και την Διευθύντρια του σχολείου.







Για μια μέρα είχαν την ευκαιρία να νιώσουν φοιτητές! Ο λόγος ήταν η επίσκεψη στο κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.
Στα πλαίσια των δράσεων για την προώθηση της φιλαναγνωσίας οι μαθητές μας γνώρισαν τους χώρους της Βιβλιοθήκης, τους κανόνες λειτουργίας και τους τρόπους συμπεριφοράς μέσα σε αυτή.




Την ξενάγησή μας ανέλαβε η βιβλιοθηκονόμος κα Αγάπη Πολύζου, η οποία έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση αναφερόμενη στον σπουδαίο ρόλο που επιτελούν οι βιβλιοθήκες σήμερα - και ειδικά οι πανεπιστημιακές- στην αξία του βιβλίου αλλά και πόσο σημαντική είναι η συστηματική προώθηση της ανάγνωσης.

 

Παρουσίασε με μοναδικό τρόπο τη διαμόρφωση των χώρων της Βιβλιοθήκης, την μέθοδο ταξινόμησης των βιβλίων αλλά και ασυνήθιστες βιβλιοθήκες σε ασυνήθιστα μέρη!














Οι μικροί "φοιτητές" τήρησαν όλους τους κανόνες της βιβλιοθήκης, ιδιαίτερα εκείνον που επιβάλλει ησυχία. Ακόμα και όταν έπαιξαν το παιχνίδι "βρες το βιβλίο". Αποδείχτηκαν μάλιστα καταπληκτικά λαγωνικά!








Τα παιδιά "βομβάρδισαν" με ερωτήσεις και απορίες την κα Πολύζου και συζήτησαν μαζί της τις εντυπώσεις και τις σκέψεις τους σχετικά με την προσφορά των βιβλίων στη ζωή τους. Αποχωρήσαμε όλοι εντυπωσιασμένοι από τον πανέμορφο χώρο της βιβλιοθήκης και έχοντας στο νου μας τη σκέψη ότι το βιβλίο είναι ένας καλός και πιστός φίλος! Μας ταξιδεύει σε κοντινούς και μακρινούς τόπους, μπορεί εύκολα να μας συντροφεύει σε κάθε στιγμή!