Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η Τετάρτη τάξη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

To Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων επισκέφθηκαν στις 3 Μαΐου οι μαθητές των Δ'1 και Δ'2 τμημάτων του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, στα πλαίσια του προγράμματος της Eυέλικτης Ζώνης «Κυκλοφορώ με ασφάλεια». 



Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές μας να διαμορφώσουν υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και να κατανοήσουν τη σημασία του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.







Οι υπεύθυνοι-εκπαιδευτές στο πάρκο (Κωστακόπουλος Κώστας -εκπαιδευτής κυκλοφοριακής αγωγής, Εύη Ευαγγέλου γυμνάστρια και εκπαιδεύτρια και Οικονόμου Νίκος από τον σύλλογο υποψηφίων εκπαιδευτών οδήγησης 
Λάρισας) μίλησαν στους μαθητές για θέματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (ΚΟΚ), για τις υποχρεώσεις που έχουν οι οδηγοί, οι συνοδηγοί αλλά και οι πεζοί. 
Επίσης, τους είπαν τι πρέπει να κάνουν όταν διασχίζουν ένα δρόμο ή περνάνε από μία διάβαση πεζών.













Η επίσκεψη εκτός από την θεωρητική κατάρτιση περιλαμβάνει και πρακτική κατάρτιση με γενικά στοιχεία οδικής ασφάλειας, βασικούς κανόνες κυκλοφορίας με έμφαση στη διαμόρφωση ορθής συμπεριφοράς στο δρόμο. 








Η πρακτική εξάσκηση περιλάμβανε την εφαρμογή των αρχών και κανόνων οδικής συμπεριφοράς με εκτέλεση προκαθορισμένων διαδρομών στο χώρο του πάρκου κυκλοφοριακής Αγωγής, είτε πεζή είτε με τροχοφόρα οχήματα (ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα). 
Οι μικροί οδηγοί περίμεναν πώς και πώς τη στιγμή αυτή και στο τέλος πήραν με υπερηφάνεια αναμνηστικό δίπλωμα οδήγησης!