Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Οι μαθητές και μαθήτριες των Α'- Γ' και Δ'  τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις... χριστουγεννιάτικες περιπέτειες που οργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας σε συνεργασία με την Α/βάθμια Εκπαίδευση Ν. Λάρισας εγκαινιάζοντας το νέο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, Αίθουσα Παιδικής Λογοτεχνίας "Μιχάλης Γρηγοριάδης", στον 3ο  όροφο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας.

Με αφορμή το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα παιδιά γνώρισαν το νέο χώρο της βιβλιοθήκης και τις υπηρεσίες που προσφέρει, συναντήθηκαν με δημιουργούς και ήρθαν σε επαφή με τη διαδικασία και την εμπειρία της λογοτεχνικής δημιουργίας μέσα από αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών και χριστουγεννιάτικων ιστοριών, εικαστικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 5/12/2017 τα παιδιά της Α' τάξης συναντήθηκαν με τη συγγραφέα Χριστίνα Γιολδάση που τους διάβασε "Το αγγελάκι των Χριστουγέννων".







Την Τετάρτη 6/12/2017 η Τετάρτη τάξη με τη συγγραφέα Ελένη Χριστούλα – Πατελοδήμου διάβασε χριστουγεννιάτικα ποιήματα και δημιούργησε τα δικά της. 

Τέλος, τη Δευτέρα 18/12/2017 οι μαθητές της Τρίτης τάξης συναντήθηκαν με την Περιφερειακή Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και συγγραφέα Ελένη Αναστασοπούλου και γνώρισαν, έπαιξαν διασκέδασαν και προβληματίστηκαν με "Το Σανταλάκι"...