Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η Πέμπτη τάξη στο ΝΟΗΣΙΣ

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές των δύο τμημάτων της Ε΄Τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών NOESIS στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.


Το πρώτο τμήμα παρακολούθησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω να μην καπνίζω», που στόχο είχε να προβληματίσει τους μαθητές για τις νόσους και όλες τις βλαβερές επιπτώσεις που προκαλεί το κάπνισμα στην σωματική υγεία του ανθρώπου και αντιστρόφως,  πόσο υγιείς είναι οι άνθρωποι που δεν καπνίζουν. 















Το πρόγραμμα περιείχε προβολή παρουσίασης από εκπαιδευτικό και ερωτήσεις με συμμετοχή των μαθητών. Ακόμη οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν μια αφίσα με αντικαπνιστικά μηνύματα και να παίξουν ένα επιδαπέδιο παιχνίδι τύπου «φιδάκι».















Το δεύτερο τμήμα ξεναγήθηκε στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, που έχει σκοπό να αναδείξει τις επιστήμες που γέννησε ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός και άνοιξε νέους δρόμους στην τεχνολογική πρόοδο.






















Στην έκθεση που επισκέφθηκαν, παρουσιάζονται δείγματα τεχνολογικών στοιχείων και επιτευγμάτων της αρχαίας Ελλάδας, με ομοιώματα που κατασκευάσθηκαν με βάση πληροφορίες από γραπτές πηγές. 


















Επιπρόσθετα οι μαθητές ξεναγήθηκαν και στο χώρο της Έκθεσης Τεχνολογίας Μεταφορών.
Το Εκθετήριο τους έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυτοκίνητα που υπήρξαν «σταθμοί» στην ιστορία της αυτοκίνησης, ξεχωριστά μοντέλα και να συγκρίνουν τις τάσεις του παρελθόντος με αυτές του παρόντος και ενδεχομένως του μέλλοντος.