Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

"Το παλιό σχολείο" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου οι μαθήτριες και οι μαθητές των Δ'1 και Δ'2 τμημάτων του Σχολείου μας συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, πλημμύρισαν με τα παιδικά χαμόγελά τους το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας με αφορμή τις εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας».


Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας οργάνωσαν από 1 έως 15 Απριλίου, με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου», συναντήσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής με συγγραφείς και εικονογράφους παιδικής λογοτεχνίας, σε ένα υπέροχο ταξίδι στο κόσμο του παιδικού βιβλίου και της φιλαναγνωσίας.









Οι μαθητές μας υποδέχτηκαν τη συγγραφέα Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη, η οποία με αφορμή το βιβλίο της «Το παλιό σχολειό» ταξίδεψε τους μαθητές στο σχολείο της Ελλάδας του χτες με συντροφιά τη μαθητική ποδιά, την πλάκα και το κοντύλι, το αλφαβητάρι και το αριθμητήριο.

Δοκιμάζοντας τη "σάκα" της εποχής
Δεν άντεξαν τα γόνατα τη δοκιμασία των καρυδιών...









Με τις ποδιές όπως παλιά...





Το βιβλίο του μπαμπά



Με την ποδιά της μαμάς...



Το λεξικό της μαμάς
Στο χώρο της Βιβλιοθήκης
Μετά το τέλος της παρουσίασης ξεναγηθήκαμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και επισκεφθήκαμε την αίθουσα τέχνης «Τάκης Τλούπας» (2ος όροφος) στην οποία λειτουργεί Έκθεση των Παιδικών Τμημάτων των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών των Λεσχών Πολιτισμού και Έκθεση Βιβλίου.