Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη γιορτή




Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου - και πριν την επίδοση της βαθμολογίας α' τριμήνου - οι μαθητές και μαθήτριες των τριών τμημάτων της Δευτέρας τάξης παρουσίασαν σε μια κατάμεστη αίθουσα με πολύ κέφι και ενθουσιασμό το θεατρικό έργο "Ο  Άι-Βασίλης στη φυλακή" , διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους».


Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Merry Xmas!!!!

Το  γραφείο των διδασκόντων επισκέφτηκε το καλό μας ...χριστουγεννιάτικο ξωτικό φροντίζοντας να ομορφύνει το χώρο και ν' αλλάξει τη διάθεση των εκπαιδευτικών! 


Το Πάρτυ των Χριστουγέννων

Το πνεύμα των Χριστουγέννων και η καλή διάθεση κατέκλυσε τις τελευταίες ημέρες του χρόνου το σχολείο μας. Για μια ακόμη χρονιά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μετέτρεψε την αίθουσα Τελετών σε ντίσκο!!!








Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έγινε στις 5 Δεκεμβρίου 2016 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, υπό την επιμέλεια της εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής Μαστοροδήμου Χρύσας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σε θέματα αναπηρίας και ορθής αντιμετώπισης των συμπολιτών μας με κάθε είδους αναπηρία.
Την Τέταρτη 14 Δεκεμβρίου, την τελευταία διδακτική ώρα, στο σχολείο μας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων και στο πνεύμα των Χριστουγέννων παρευρέθη ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Πατήρ Αχίλλειος μετά του πατρός Ευαγγέλου ο οποίος αφού τέλεσε αγιασμό ευλογώντας δασκάλους και μαθητές, ανάπτυξε το θέμα «Εκκλησία και κοινωνία, εκκλησία και παιδί, εκκλησία και σχολείο».







Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

"Λίμνη των κύκνων"

Στις 8 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές των Δ' - Ε- ΣΤ' τάξεων παρακολούθησαν στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου Λάρισας την καταπληκτική παράσταση "Λίμνη των Κύκνων" από την "Μαγική Αυλαία".









Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Η ΒΑΒΕΛ στο 6ο Δημοτικό

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου τα παιδιά των Α, Β, Γ τάξεων παρακολούθησαν στην αίθουσα Τελετών του σχολείου μας τη θεατρική παράσταση «Βαβέλ».








Μνήμη Πολυτεχνείου

Στις 17 Νοέμβρη 2016 συγκεντρωθήκαμε μαθητές και γονείς για να τιμήσουμε την μνήμη των εξεγερθέντων φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1974.  Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Πέμπτης τάξης ετοίμασαν μια λιτή και συγχρόνως γεμάτη ένταση γιορτή που συγκίνησε όλους στην αίθουσα.


Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, το τμήμα Γαλλικής γλώσσας της Ε' τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκε το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, για να ξεναγηθεί στην πρωτότυπη έκθεση, με τίτλο "Παρατηρώντας το κλίμα μέσα από το παράθυρό μας".










Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Γιορτή της επετείου του ΟΧΙ

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα Τελετών του σχολείου μας γιορτάσαμε την επέτειο της έναρξης του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Την εορταστική εκδήλωση ετοίμασαν οι δασκάλες των Δ'1 και Δ'2 τμημάτων σε συνεργασία με τις δασκάλες της μουσικής, της θεατρικής αγωγής και των εικαστικών.









Γιορτάζοντας την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

«Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους» ήταν το κεντρικό σύνθημα της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που φέτος ορίστηκε η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.









Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Επιμορφωτική συνάντηση

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 στο κτίριο των συστεγαζόμενων 5ο και 36ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας διοργανώθηκε επιμορφωτική συνάντηση από τον Σχολικό Σύμβουλο της 3ης Περιφέρειας κ. Ιωάννη Χριστάκη. Η συνάντηση απευθύνονταν στις/στους εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Λάρισας .

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Καλό Καλοκαίρι!!!!

Με την εικόνα του ανθισμένου (χειμωνιάτικου) Αλεξανδρινού στο διάδρομο του σχολείου μας μέσα στο καλοκαίρι, σας αποχαιρετούμε για τη φετινή σχολική χρονιά! 
Ευχαριστούμε για την υπέροχη χρονιά που περάσαμε και ευχόμαστε καλή ξεκούραση σε όλους μας - δασκάλους, μαθητές, γονείς - και καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη!!!!


Αποχαιρετισμός της Εκτης

Την Τρίτη 13 Ιουνίου έγινε η γιορτή αποχαιρετισμού της Εκτης τάξης του έτους 2016-17. 
Φέτος οι μαθητές εξέπληξαν ευχάριστα τους πάντες επιλέγοντας να παρουσιάσουν με επιτυχία απόσπασμα από το «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ στα αγγλικά! 










Ρομπότ εν δράση!

Η Δευτέρα 13 Ιουνίου ήταν μια μέρα γεμάτη δράσεις! Μετά τις αθλητικές δραστηριότητες ήρθε η σειρά των παιδιών που παρακολούθησαν το τμήμα Ρομποτικής στα απογευματινά μαθήματα που οργάνωσε και φέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας να κάνουν επίδειξη των ρομποτικών τους μηχανημάτων ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.










Αποχαιρετισμός με παιχνίδια και χορούς

Ο αποχαιρετισμός της σχολικής χρονιάς 2016-17 συνεχίστηκε και την Δευτέρα 12 Ιουνίου. Από το πρωί το προαύλιο του σχολείου μας πλημμύρισε από χαρούμενες παιδικές φωνές που ζητωκραύγαζαν , γελούσαν αλλά και ενθάρρυναν τους συμμαθητές τους. 


Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ηρθαν οι μέλισσες...

Ξαφνικά την Παρασκευή 10 Ιουνίου γεμίσαμε μέλισσες!!! Ούτε επικίνδυνες ούτε εχθρικές! Ηταν χαρούμενες, γελαστές, χορευταρούδες και πειραχτήρια!...








Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ενα αλλιώτικο διάλειμμα....

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές μας  την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016. Στη διάρκεια του δεύτερου διαλείμματος ήρθε στο σχολείο μας - μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων - η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων!!!









"Η Αλίκη στη χώρα των εικονικών πραγμάτων"

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας διοργάνωσε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα την ετήσια εκδήλωσή του, για την ολοκλήρωση των τμημάτων των απογευματινών δραστηριοτήτων που λειτουργούν υπό την ευθύνη του.











Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος μιας ακόμη σχολικής χρονιάς, εκπαιδευτικοί και μαθητές το γιορτάσαμε όλοι μαζί στην τελική ημερήσια εκδρομή στον Αμπελώνα, στον φιλόξενο χώρο της γιορτής του κρασιού.


Η Εκτη τάξη πάει Βεργίνα...

Οι μαθητές και μαθήτριες της Εκτης τάξης επέλεξαν στην ημερήσια εκδρομή τους να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας που είναι πολύ κοντά στις Αιγές, την τοποθεσία της αρχαίας πρωτεύουσας της Μακεδονίας.










Από το Νηπιαγωγείο... στο Δημοτικό!

Στο σχολείο μας για μια ακόμη χρονιά υποδεχτήκαμε  τα μελλοντικά "πρωτάκια"! Σύμφωνα και με την επιστημονική καθοδήγηση του σχολικού συμβούλου της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας κ. Χριστάκη πιστεύουμε ότι είναι σημαντική η διασφάλιση της ομαλής μετάβασης των νηπίων στο Δημοτικό. 












Συμμετοχή στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο

Κλείνοντας τις φετεινές σχολικές δράσεις, το σχολείο μας πήρε μέρος στις εργασίες του 3ου Μαθητικού Συνεδρίου που έγινε στην Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης μας, την Πέμπτη 12/5/2016. Αυτή τη φορά, εκπροσωπήθηκε από την Tρίτη τάξη. 




Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ένα μαγικό μουσικό χωριό

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας παρουσιάστηκε η μουσικοθεατρική εκδήλωση "Μια φορά κι έναν καιρό σ' ένα μουσικό χωριό".
Στην παράσταση σ
υμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες του Δ'2 τμήματος που ζωντάνεψαν τους ήρωες του βραβευμένου μουσικού παραμυθιού της Ράνιας Τσοχατζή - Γκάγκα, δασκάλας μουσικής στο σχολείο μας.





Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Λάρισας

Οι μαθητές της Τετάρτης τάξης τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και της Εκτης τάξης, τη Δευτέρα 23 Μαΐου έκαναν μία ενδιαφέρουσα περιήγηση στο κέντρο της Λάρισας και ξενάγηση στα ιστορικά μνημεία της πόλης από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.











Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Στο σχολείο μας φιλοξενούμε για λίγο διάστημα δύο κάδους από την δράση BINarte στην οποία συμμετείχαν τα δύο τμήματα της Τετάρτης τάξης. 











Εχουν τοποθετηθεί σε πολυσύχναστο χώρο του σχολείου και οι μαθητές μας πάντα κάνουν μια μικρή στάση να τους θαυμάσουν!!!