Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Την Τέταρτη 14 Δεκεμβρίου, την τελευταία διδακτική ώρα, στο σχολείο μας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων και στο πνεύμα των Χριστουγέννων παρευρέθη ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Πατήρ Αχίλλειος μετά του πατρός Ευαγγέλου ο οποίος αφού τέλεσε αγιασμό ευλογώντας δασκάλους και μαθητές, ανάπτυξε το θέμα «Εκκλησία και κοινωνία, εκκλησία και παιδί, εκκλησία και σχολείο».







Ο χώρος της αίθουσας των εκδηλώσεων του Σχολείου μας ήταν κατάμεστος από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς όπου τα παιδιά απήλαυσαν απορροφημένα το απλό αλλά περιεκτικό κήρυγμα του πατρός Αχίλλειου. Οι λιλιπούτιοι ακροατές δεν έπαψαν καθ’ όλη τη διάρκεια του κηρύγματος να ρωτούν διάφορα, να απαντούν σε ερωτήματα και γενικά να δημιουργούν με τις φωνές τους και τις απορίες τους μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη - και όχι μόνο - ατμόσφαιρα στην αίθουσα των εκδηλώσεων του σχολείου.



 



Στο κήρυγμά του ο πατήρ Αχίλλειος, αφού επεσήμανε και κήρυξε την ανάγκη του ανθρώπου για την ορθόδοξη πίστη, («όλα στη ζωή μας στη καθημερινότητα μας αρχίζουν από την εκκλησία, από τον ναό») και ότι οι Άγιοι Πατέρες στην εκκλησία όλα τα θέσπισαν κατά τάξη, με σειρά, με ιεραρχία στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην ανάλυση των διαφόρων αποριών και ερωτήσεων των παιδιών. 



Τέλος, ο πατήρ Αχίλλειος ευχαρίστησε τα παιδιά για την υπομονή και την υπακοή που υπέδειξαν στο εικοσάλεπτο κήρυγμά του, «αισθάνθηκα και ο ίδιος παιδί, θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια» όπως είπε συγκεκριμένα. Ευχαρίστησε την διευθύντρια του σχολείου κα Β. Ανθοπούλου καθώς και τον Σύλλογο Διδασκόντων για την πρόσκλησή τους παραμονές Χριστουγέννων να έρθει στο χώρο του σχολείου και να κηρύξει τον λόγο του θεού. 






Καλές γιορτές 
Καλά Χριστούγεννα