Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έγινε στις 5 Δεκεμβρίου 2016 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, υπό την επιμέλεια της εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής Μαστοροδήμου Χρύσας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σε θέματα αναπηρίας και ορθής αντιμετώπισης των συμπολιτών μας με κάθε είδους αναπηρία.
Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τους κανόνες συμπεριφοράς και καθημερινής επικοινωνίας με άτομα με αναπηρία μέσα από το αντίστοιχο φυλλάδιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αντάλλαξαν απόψεις και διατύπωσαν ερωτήματα σχετικά με την αναπηρία. 



 



Στη συνέχεια παρακολούθησαν ταινίες ανάλογα με την ηλικία τους με θέμα την αναπηρία.
Η προβολή των ταινιών (Ο Άρθουρ σε αναπηρικό αμαξίδιο, Κυνηγώντας το παλιό όνειρο) ενθουσίασε τα παιδιά γιατί αντιλήφθηκαν με ευχάριστο τρόπο την καθημερινότητα ενός ατόμου με αναπηρία και κυρίως την ανάγκη να αντιμετωπίζεται όπως όλοι οι άνθρωποι και όχι σαν κάτι διαφορετικό καθώς και τα προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του ζωή.



Με το πέρας των εκδηλώσεων τα παιδιά εξέφρασαν τα αισθήματα τους και τις σκέψεις τους. Η συνειδητοποίηση ότι κάποιο ατύχημα μπορεί να συμβεί στον καθένα μας οποιαδήποτε στιγμή και να αλλάξει την καθημερινότητα μας έκανε τα παιδιά πιο ώριμα και συνειδητοποιημένα ως πολίτες. Παράλληλα διατύπωσαν την επιθυμία τους να βοηθήσουν όσο περισσότερο μπορούν στη βελτίωση των συνθηκών ζωής κάθε ατόμου με αναπηρία με οποιοδήποτε τρόπο. Ήταν μια εποικοδομητική και διδακτική ημέρα για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.