Τρίτη 5 Μαΐου 2020

"Από τι αρρώστησε το δελφινάκι;"....

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων καινοτόμων δράσεων που κάθε χρονιά συμμετέχει ενεργά το σχολείο μας, για τη φετινή σχολική χρονιά η μουσικός μας κα Ράνια Τσοχατζή σε συνεργασία με τους δασκάλους του ΣΤ'1 τμήματος κα Νόνα Γουργιώτη και τον κο Νίκο Μπόλωση του ΣΤ'2 σχεδίασαν ένα περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πρόγραμμα με τον τίτλο "Δεν αντέχω...δεν μπορώ...όχι άλλο πλαστικό!".





Το πρόγραμμα ασχολούνταν με το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης και ειδικότερα την απόρριψη πλαστικών.Υλοποιώντας αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές θα αναγνώριζαν τη σημαντικότητα του προβλήματος, θα ευαισθητοποιούνταν και θα αναλάμβαναν πρωτοβουλίες  και δράσεις για την επίλυση.

Για το πρόγραμμα αυτό η κ. Τσοχατζή έγραψε ένα δικό της τραγούδι και διασκεύασε το γνωστό τραγούδι "Δελφίνι, δελφινάκι" του Μάνου Λοϊζου. Η μεγαλύτερη χαρά μας όμως ήταν η συνεργασία με τον αγαπημένο παραμυθά, ηθοποιό, συγγραφέα και σκηνοθέτη κ. Βαγγέλη Κολώνα, ο οποίος έγραψε για εμάς το παραμύθι "Από τι αρρώστησε το δελφινάκι;".
Το παραμύθι ανέλαβαν να δραματοποιήσουν-σκηνοθετήσουν (με τις συμβουλές του συγγραφέα) οι δάσκαλοι της Εκτης κ. Γουργιώτη και κ. Μπόλωσης. Πολύτιμοι αρωγοί για τις κατασκευές η κα Αννα Μανιάτη (Δημιουργική Πόρτα) που μας δάνεισε τα ψαράκια και η εικαστικός κα Δήμητρα Εξάρχου.

Ημασταν ήδη στην τελική φάση ολοκλήρωσης του προγράμματος. Αν όλα πήγαιναν κατ' ευχήν θα είχαμε παρουσιάσει το θεατρικό δρώμενο τον Μάρτιο στο Μαθητικό Φεστιβάλ στο Μουσικό Σχολείο και στην Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας στο Χατζηγιάννειο τον Απρίλιο. Και βέβαια θα παρουσιαζόταν και στην τελική γιορτή του σχολείου...
Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από τις πρόβες στο σχολείο. Ακούστε και τον συγγραφέα να διηγείται το παραμύθι με τον δικό του μοναδικό τρόπο!