Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Επιστολή της Διευθύντριας

Αγαπητοί γονείς - κηδεμόνες,

Από τη Δευτέρα 1 και έως τις 26 Ιουνίου 2020, το Σχολείο θα λειτουργήσει με νέους κανόνες και ωράριο, εξ αιτίας του COVID-19.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα μειώνεται ανάλογα με το εμβαδόν των αιθουσών, με συνέπεια να δημιουργηθούν υποτμήματα σε κάθε τάξη.
Δεν θα λειτουργούν:
Το Ολοήμερο, η πρωινή ζώνη υποδοχής, το κυλικείο και οι εξωτερικές βρύσες. Θα πρέπει τα παιδιά να είναι εφοδιασμένα με φαγητό και νερό από εσάς. Χρήσιμο είναι να έχουν στις τσάντες τους αντισηπτικά μαντηλάκια για την ατομική τους καθαριότητα.
Επίσης, θα χρειαστεί να έχουν στην τάξη από ένα χαλάκι-ψάθα για το μάθημα της γυμναστικής (θα χρειαστεί να κάθονται κάτω στην αυλή).
Η προσέλευση θα γίνεται από 8.00΄΄ έως 8.15΄΄ το πρωί. Τα παιδιά θα παραλαμβάνονται στην είσοδο από τους εκπαιδευτικούς, καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος τρίτων στο Σχολείο. Δεν θα υπάρχει πρωινή προσευχή.
Στη συνέχεια, οι εξωτερικές πόρτες θα παραμένουν κλειδωμένες. Θα πρέπει να είστε διαθέσιμοι για τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Σχολείου, καθώς σε περίπτωση που εμφανιστεί υποψία κρούσματος, θα κληθείτε να παραλάβετε το παιδί σας. Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νοιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας και ενημερώστε το Σχολείο.

Η αποχώρηση των παιδιών θα γίνεται σταδιακά και ως εξής:
13.05΄΄ οι μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ Τάξεων
13.10΄΄ οι μαθητές/τριες των Γ΄ και Δ΄ Τάξεων
13.15΄΄ οι μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεων

Παρακαλούμε για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας κατά την αναμονή σας για την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.

Τυχόν αιτήσεις για χορήγηση εγγράφων από το Σχολείο, θα γίνονται ηλεκτρονικά [6dimlar@sch.gr] και τα έγγραφα θα σας αποστέλλονται στο mail που έχετε δηλώσει. Επιπλέον, συνιστούμε να ενημερώνεστε από το blog μας, όπου αναρτώνται πολύ συχνά χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19
Οι υπεύθυνοι δάσκαλοι των τάξεων, σας έχουν ενημερώσει για τις ημέρες που θα έρχονται τα παιδιά σας στο σχολείο. Έχουμε φροντίσει ώστε όσα παιδιά έχουν αδέρφια να έρχονται τις ίδιες ημέρες, προκειμένου να υπάρξει διευκόλυνση για τις άδειες ειδικού σκοπού, για τις οποίες και θα χορηγείται βεβαίωση από το Σχολείο.

Για να πετύχουμε την ασφάλεια όλων, είναι απαραίτητη η συνεργασία μας.

Σας ευχαριστώ
Η Δ/ντρια του Σχολείου
Β. Ανθοπούλου