Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Επιστολή της Διευθύντριας

Αγαπητοί γονείς - κηδεμόνες,

Από τη Δευτέρα 1 και έως τις 26 Ιουνίου 2020, το Σχολείο θα λειτουργήσει με νέους κανόνες και ωράριο, εξ αιτίας του COVID-19.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα μειώνεται ανάλογα με το εμβαδόν των αιθουσών, με συνέπεια να δημιουργηθούν υποτμήματα σε κάθε τάξη.
Δεν θα λειτουργούν:
Το Ολοήμερο, η πρωινή ζώνη υποδοχής, το κυλικείο και οι εξωτερικές βρύσες. Θα πρέπει τα παιδιά να είναι εφοδιασμένα με φαγητό και νερό από εσάς. Χρήσιμο είναι να έχουν στις τσάντες τους αντισηπτικά μαντηλάκια για την ατομική τους καθαριότητα.
Επίσης, θα χρειαστεί να έχουν στην τάξη από ένα χαλάκι-ψάθα για το μάθημα της γυμναστικής (θα χρειαστεί να κάθονται κάτω στην αυλή).
Η προσέλευση θα γίνεται από 8.00΄΄ έως 8.15΄΄ το πρωί. Τα παιδιά θα παραλαμβάνονται στην είσοδο από τους εκπαιδευτικούς, καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος τρίτων στο Σχολείο. Δεν θα υπάρχει πρωινή προσευχή.
Στη συνέχεια, οι εξωτερικές πόρτες θα παραμένουν κλειδωμένες. Θα πρέπει να είστε διαθέσιμοι για τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Σχολείου, καθώς σε περίπτωση που εμφανιστεί υποψία κρούσματος, θα κληθείτε να παραλάβετε το παιδί σας. Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νοιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας και ενημερώστε το Σχολείο.

Η αποχώρηση των παιδιών θα γίνεται σταδιακά και ως εξής:
13.05΄΄ οι μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ Τάξεων
13.10΄΄ οι μαθητές/τριες των Γ΄ και Δ΄ Τάξεων
13.15΄΄ οι μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεων

Παρακαλούμε για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας κατά την αναμονή σας για την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.

Τυχόν αιτήσεις για χορήγηση εγγράφων από το Σχολείο, θα γίνονται ηλεκτρονικά [6dimlar@sch.gr] και τα έγγραφα θα σας αποστέλλονται στο mail που έχετε δηλώσει. Επιπλέον, συνιστούμε να ενημερώνεστε από το blog μας, όπου αναρτώνται πολύ συχνά χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19
Οι υπεύθυνοι δάσκαλοι των τάξεων, σας έχουν ενημερώσει για τις ημέρες που θα έρχονται τα παιδιά σας στο σχολείο. Έχουμε φροντίσει ώστε όσα παιδιά έχουν αδέρφια να έρχονται τις ίδιες ημέρες, προκειμένου να υπάρξει διευκόλυνση για τις άδειες ειδικού σκοπού, για τις οποίες και θα χορηγείται βεβαίωση από το Σχολείο.

Για να πετύχουμε την ασφάλεια όλων, είναι απαραίτητη η συνεργασία μας.

Σας ευχαριστώ
Η Δ/ντρια του Σχολείου
Β. Ανθοπούλου

Επιστρέφουμε με ασφάλεια στο σχολείο!


Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Κρατάμε τα σχολικά βιβλία!

Σημαντική υπενθύμιση! Σύμφωνα με  την εγκύκλιο Φ.20/60778/Δ1- 22-5-2020 του Υ.παι.Θ
οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου παρακαλούνται να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για την αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στις «Οδηγίες διδασκαλίας» που θα αποστείλει για τη σχολική χρονιά 2020-2021, θα λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Υπεύθυνη Δήλωση απαλλαγής μαθημάτων

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Όπως θα έχετε πληροφορηθεί τα Δημοτικά Σχολεία θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή από τα μαθήματα, με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα. Κατεβάστε την Υπεύθυνη Δήλωση την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει και υπογράψει ο κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας. Εννοείται ότι στην περίπτωση των αδερφών, θα συμπληρωθεί μία δήλωση όπου θα αναφέρονται τα ονόματα και τα τμήματα των παιδιών. 

Στη συνέχεια να την αποστείλετε ως την Παρασκευή 29/5/2020 στο mail του σχολείου:
mail@6dim-laris.lar.sch.gr 
ή 6dimlar@sch.gr

Σε περίπτωση αδυναμίας να την αποστείλετε ηλεκτρονικά, μπορείτε να την φέρετε στον χώρο των εγγραφών.
Για τον χωρισμό των υποτμημάτων και τη λειτουργία του σχολείου θα ενημερωθείτε με άλλο μήνυμα.
Από τη Διεύθυνση του σχολείου



Επιχείρηση "καθαρά χέρια"...




Πάμε πίσω στα σχολεία, με ασφάλεια και υγεία (Health & Safety in schools, against Covid-19) 

Ενημερωτικό βίντεο σε σχέση με τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας από τον κορωνοϊό στις σχολικές μονάδες



Επιστρέφουμε Σχολείο, Μένουμε Υγιείς! 

Δείτε ένα ενημερωτικό βίντεο με οδηγίες προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού για την επιστροφή τους στα σχολεία. (Μια παραγωγή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας).

Robin Hood in English | Stories for Teenagers | English Fairy Tales (για την ΣΤ')



Countries and Nationalities (για την Ε')


Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Εγγραφή μαθητών/μαθητριών στην Α΄Τάξη σχολ. έτους 2020-2021

Από τις Διευθύνσεις των 6ου και 29ου συστεγαζόμενων Δημοτικών Σχολείων ανακοινώνονται τα εξής για την διαδικασία εγγραφής μαθητών/μαθητριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α’ Τάξη του δημοτικού σχολείου για το σχολ. έτος 2020-2021: 

Η συγκέντρωση των δικαιολογητικών για τις εγγραφές στην Α΄τάξη γίνονται από τις 18 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2020, από τις 09.00΄΄ έως 13.00΄΄ καθημερινά.
Λόγω των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων στο σχολείο. Τα δικαιολογητικά θα παραλαμβάνονται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, από την είσοδο του εστιατορίου. Παρακαλούμε να τηρούνται τα ατομικά μέτρα προστασίας κατά την προσέλευσή σας στο χώρο καθώς και οι αποστάσεις.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

1. Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή (απαραίτητο το αντίγραφο ταυτότητας του γονέα που κάνει την εγγραφή και η ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail). (Δίδεται από το σχολείο ή μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ ώστε να την φέρετε συμπληρωμένη).

2. Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο, (παραλαμβάνεται από τον γονέα από το Νηπιαγωγείο και είναι απαραίτητη)

3. Φωτοτυπία αποδεικτικού στοιχείου από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας τους μαθητή (π.χ. λογαριασμός ΔΕΚΟ). 

4. Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ) (το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ και να συμπληρωθεί από τον παιδίατρο)

5. Φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας ή άλλου στοιχείου από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια 

6. Θα χορηγηθεί αίτηση – δήλωση για φοίτηση σε ολοήμερο και πρωινή ζώνη (πρέπει να συμπληρωθεί επί τόπου)

* Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία.
* Οι αλλοδαποί γονείς πρέπει να έχουν Φωτοτυπία Επίσημης Μετάφρασης του Πιστοποιητικού γέννησης του παιδιού.

Ορια σχολείου

Δείτε και στην ιστοσελίδα της Α/θμιας Δ/νσης Λάρισας τα όρια των σχολείων






Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Αιτήσεις υποψηφίων για εισαγωγή στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου

Να ενημερώσουμε τις μαθήτριες και τους μαθητές της ΣΤ' τάξης που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας ότι έχει αρχίσει η κατάθεση αιτήσεων για τη συμμετοχή στη διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021.
Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία οι γονείς - κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 4 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) την αίτηση στο
Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι γονείς να ελέγξουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο όπου έχει σταλεί η σχετική εγκύκλιος και η αίτηση. 
Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας


Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Χρόνια Πολλά μαμά!!!

"Μάνα"

Σύνθεση μουσικής: Ράνια Τσοχατζή-Γκάγκα
Στίχοι: Μαρία Τσεκούρα-Μπασλή 
Χορωδία Ράνιας Τσοχατζή - Γκάγκα 6ο Δημ. Σχολ. Λάρισας - Ε' τάξη (2015)


ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες!!!


"Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ" - ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ


Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Ψυχική υγεία των παιδιών εν μέσω της πανδημίας COVID-19/Οδηγός για Γονείς

Από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης στάλθηκε η παρακάτω ανακοίνωση που ενδιαφέρει όλους τους γονείς:
"Μετά από επιστολή του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Αθηνών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «ΠΑΝ. & ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» με θέμα «Ψυχική υγεία των παιδιών εν μέσω της πανδημίας COVID-19/Οδηγός για Γονείς» και λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 21/30-04-2020 του Δ.Σ.) σάς γνωστοποιούμε ότι στον ιστότοπο του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων στη σελίδα
έχει αναρτηθεί Οδηγός για Γονείς «Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την πανδημία από τον κορωνοϊό και να αντιμετωπίσουμε μαζί την κρίση», ο οποίος περιέχει συμβουλές για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού».

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

"Από τι αρρώστησε το δελφινάκι;"....

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων καινοτόμων δράσεων που κάθε χρονιά συμμετέχει ενεργά το σχολείο μας, για τη φετινή σχολική χρονιά η μουσικός μας κα Ράνια Τσοχατζή σε συνεργασία με τους δασκάλους του ΣΤ'1 τμήματος κα Νόνα Γουργιώτη και τον κο Νίκο Μπόλωση του ΣΤ'2 σχεδίασαν ένα περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πρόγραμμα με τον τίτλο "Δεν αντέχω...δεν μπορώ...όχι άλλο πλαστικό!".






Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Ο Μάιος έφτασε! Καλό μήνα!



Καλή
Πρωτομαγιά!!!

Καλό μήνα!!! 




Οι ευχές μας για την Πρωτομαγιά από την Διευθύντρια και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας είναι εμπνευσμένη από τα εμβληματικά παλαιότερα αναγνωστικά που όλοι/ες αγαπήσαμε. Τα χρώματα και οι μυρωδιές των λουλουδιών ας ομορφύνουν τις (δύσκολες) στιγμές μας κι ας ανθίσει το χαμόγελο στα χείλη μας…