Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί γονείς,
Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την εξ αποστάσεως διδασκαλία που προτείνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικό έγγραφο: Αρ. Πρωτ.39676/Δ2/20-3-2020.
Σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:



1. Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας θα συμμετέχουν στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (δηλ. διδασκαλία σε μη πραγματικό χρόνο). 

2. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα χρησιμοποιήσουν πλατφόρμες ή μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τις οποίες θα σας κοινοποιήσουμε στην πορεία.

3. Την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019 για τον οποίο πρέπει να ενημερωθείτε.


4. Για την πρόσβαση στην πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης eclass το σχολείο έχει δημιουργήσει προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε μαθητή/τρια, τους οποίους θα σας κοινοποιήσουμε στο e-mail σας, εφόσον χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα eclass. Στην περίπτωση αυτή, όποιος γονέας δεν συμφωνεί με την εγγραφή του παιδιού του στην πλατφόρμα, οφείλει να μας το γνωστοποιήσει στο e-mail του σχολείου για να γίνει η διαγραφή του από την πλατφόρμα.
Οσοι γονείς λάβουν κωδικούς, θα πρέπει να μπουν για πρώτη φορά στην πλατφόρμα, ώστε ο διαχειριστής του σχολείου να εντάξει τους μαθητές σε ψηφιακές τάξεις. 


5. Στο blog του Σχολείου μας, http://6odimlarisas.blogspot.com/, θα υπάρχουν τακτικά αναρτήσεις και χρήσιμοι σύνδεσμοι από τους εκπαιδευτικούς μας προς μαθητές και γονείς, καθώς αρκετοί συνάδελφοι επέλεξαν να επικοινωνούν με τους μαθητές τους μέσω του blog. Παρακαλούμε να το επισκέπτεστε και να ενημερώνεστε συχνά.
Είμαστε στη διάθεσή σας στο e-mail του σχολείου: 6dimlar@sch.gr 



H Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας 
ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ