Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

"Επίσκεψη του Αη Βασίλη"

Ο Αη Βασίλης ήρθε στο σχολείο μας... Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας διοργάνωσε πάρτι για τους μαθητές κάνοντας face painting, προσφέροντας γλυκίσματα και δώρα στους μικρούς μαθητές.



Χριστούγεννα με Γαλλική Συνταγή...

Στο μάθημα των Γαλλικών φέραμε τα Χριστούγεννα με τις γλύκες γεύσεις της γαλλικής ζαχαροπλαστικής!
Οι μαθητές της Ε' Δημοτικού με δημιουργικότητα και ζωντάνια έκαναν γαλλικές τρούφες Τις γευτήκαμε ακούγοντας γαλλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια!
















Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Προσφορά αγάπης

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν με χαρά στην έκκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη συλλογή τροφίμων για συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ώστε να μοιραστούν τις μέρες των Χριστουγέννων. Καλές Γιορτές σε όλους!


Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

TΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Γ', Δ' Ε' & ΣΤ' τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το 1° πανευρωπαϊκά «Kινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης», στο Πάρκο των Ευχών (Πάρκο Αλκαζάρ) του Δήμου Λάρισας.

"Οδύσσεια" από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλικού Θεάτρου

Ολοι οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας την Τετάρτη 4/12 παρακολούθησαν την εξαιρετική παράσταση "Οδύσσεια" από την Παιδική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Γιορτή 17ης Νοεμβρίου

Με τη συμμετοχή των μαθητών των τριών τμημάτων της Ε΄ τάξης του σχολείου μας γιορτάστηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου.




                                 
                                             

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

''Ο Φλας και ο Μπακ''

Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Ο Φλας και ο Μπακ"από τη θεατρική ομάδα "Δίχως Ωμέγα" στα πλαίσια του μαθήματος της θεατρικής αγωγής. Το έργο είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Κατερίνας Μπασδέκη, καθηγήτρια θεατρικής αγωγής του σχολείου μας.




"Μια κάμπια πολύ πεινασμένη"

Η Β΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης μας για την παρακολούθηση της παρουσίασης του βιβλίου "Μια κάμπια πολύ πεινασμένη" στα πλαίσια του προγράμματος υγιεινής διατροφής.





Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Γίναμε Γαλάτες!!!!

Ο Αστερίξ έγινε 60 χρόνων!!!
Στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών πήγαμε με τους μαθητές της Ε' και της Στ' τάξης του σχολείου μας, στο Γαλλικό Ινστιτούτο για να γιορτάσουμε τα γενέθλια του Γαλάτη Αστερίξ.  

 




Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Η Αστυνομία… πάει σχολείο…

Η Ελληνική Αστυνομία τα τελευταία χρόνια διαθέτει στα σχολεία εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, με σκοπό την πραγματοποίηση ενημερωτικών διαλέξεων για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και παιδεία, την ασφάλεια στο διαδίκτυο κλπ.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2019

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στην γιορτή για την επέτειο του ΟΧΙ τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τους νεκρούς του πολέμου.









Ευαισθητοποίηση σε Θέματα Οδικής Ασφάλειας

Οι μαθητές και μαθήτριες της Τρίτης και Έκτης τάξης πήραν μέρος σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σε θέματα οδικής ασφάλειας τη Δευτέρα 21/10/2019 στο χώρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.




Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Η Εκτη μαθαίνει τις εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων

Την βραβευμένη και πολυταξιδεμένη έκθεση του Μουσείου Κοτσανά με τις Hi-Tech εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων που φιλοξενείται στον Πολυχώρο Θεσσαλία είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα δύο τμήματα της Εκτης τάξης συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους την Πέμπτη 17/10/2019.









Οι μαθητές ξεναγήθηκαν με ξεχωριστό τρόπο από τους υπεύθυνους του Πολυχώρου και εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα, ιδιαίτερα από το ρομπότ -υπηρέτρια του Φίλωνος, τον κινηματογράφο του Ήρωνος, το ξυπνητήρι του Πλάτωνα και φυσικά από τα παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων.










Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής της οικογένειας Συρμακέζη στην Ελάτεια Λάρισας επισκέφθηκαν οι Α΄ και Β΄ τάξεις του σχολείου μας. Οι μαθητές μας γνώρισαν από κοντά πως ήταν η ζωή σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα καθώς και τα αγροτικά μηχανήματα της εποχής.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη









Την Πέμπτη 30/5/2019 οι μαθητές και μαθήτριες των Ε'1, Ε'2, ΣΤ'1 και ΣΤ'2 ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Λευκό Πύργο.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο

Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Πέμπτης τάξης την Παρασκευή 17/5/2019 περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας. 









Ο Καραγκιόζης μάγειρας

Ο Αλέξανδρος, μαθητής της Ε' τάξης, έχει ένα ιδιαίτερο χόμπυ: κατασκευάζει μόνος του φιγούρες για το θέατρο σκιών. 
Αγαπημένος του ήρωας ο Καραγκιόζης. 

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Εκπαιδεύοντας του μελλοντικούς διασώστες... - KIDS SAVE LIVES









Την Τετάρτη 27/3/2019, στο σχολείο μας φιλοξενήσαμε τη διεπιστημονική ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας. 


Μέσω του προγράμματος KIDS SAVE LIVES, οι μαθητές των Ε΄ & Στ΄ Τάξεων του 6ου & του 5ου Δ. Σχ. Λάρισας εκπαιδεύτηκαν στην παροχή Πρώτων Βοηθειών, σε ένα τετράωρο σεμινάριο.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Dîner avec nous....

Ένα γαλλικό εστιατόριο άνοιξε για λίγες ώρες στο σχολείο μας.... 







Εορτασμός της 25ης Μαρτίου


                                      


Τα δύο τμήματα της Εκτης τάξης τίμησαν την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης το 1821 με μια συγκινητική εκδήλωση στην αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας.