Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

TΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Γ', Δ' Ε' & ΣΤ' τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το 1° πανευρωπαϊκά «Kινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης», στο Πάρκο των Ευχών (Πάρκο Αλκαζάρ) του Δήμου Λάρισας.

Οι μαθητές αφού περιηγήθηκαν στο Πάρκο των Ευχών που ήταν πανέμορφο και φάνταζε πραγματικά παραμυθένιο μέσα στο ομιχλώδες τοπίο, ανέβηκαν στο λεωφορείο της Ανακύκλωσης.




Οπως ενημερωθήκαμε από τους εκπαιδευτές το «Kινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» έχει αναπτυχθεί με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.









Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του «Kινητού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελ, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης.








Ολοκληρώνοντας την εκπαιδευτική δράση, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν τις πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες που είχαν φέρει μαζί τους έτσι ώστε βιωματικά να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Να τονίσουμε ότι με την ανακύκλωση κάθε συσκευασίας, ένα ποσό δωρίζονταν στο "Χαμόγελο του Παιδιού".