Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

 Τη Δευτέρα 6/3 οι μαθητές/τριες των ΣΤ’1 & ΣΤ’2 τμημάτων με τη συνοδεία των δασκάλων τους, επισκέφτηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Εκεί ξεναγήθηκαν από τις αρχαιολόγους του μουσείου στην περιοδική έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο» που διαρθρώνεται σε τέσσερις ενότητες: «Τα ίχνη του αρχαίου θεάτρου», «Οι ιστορίες του αρχαίου δράματος», «Η θεατρική πράξη» και «Το αρχαίο θέατρο στη σύγχρονη Ελλάδα».

       

Οι θεματικές ενότητες της έκθεσης, πλαισιώνονται με διαδραστικές εφαρμογές, ηχητικά ντοκουμέντα, εκμαγεία αρχαίων αντικειμένων, αντίγραφα αρχαίων μουσικών οργάνων, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό και εποπτικό υλικό. Ιδιαίτερο χρώμα και ζωντάνια προσδίδουν στην έκθεση θεατρικά κουστούμια εμβληματικών παραστάσεων τραγωδιών του «Θεσσαλικού Θεάτρου».






















Τα παιδιά συμμετείχαν στο βιωματικό πρόγραμμα που υλοποιείται στο μουσείο με θέμα «Ανακαλύπτω την αρχαία μουσική τεχνολογία». Ενημερώθηκαν για τη γέννηση και την εξέλιξη του αρχαίου θεάτρου στην Ελλάδα, συμμετείχαν βιωματικά στους υποκριτικούς- θεατρικούς ρόλους, έπαιξαν αρχαία μουσικά όργανα και φόρεσαν τα προσωπεία που φορούσαν οι αρχαίοι δραματικοί ηθοποιοί. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.