Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου τα παιδιά του τμήματος της γαλλικής γλώσσας, συνοδευόμενα από την καθηγήτρια Γαλλικών κα Βέρα Λαμπροπούλου επισκέφθηκαν το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξεως παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την παχυσαρκία και την υγιεινή διατροφή.


Ενημερώθηκαν από την πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία για την προσπάθεια να στηρίξουν τα υπέρβαρα - παχύσαρκα παιδιά και να μειώσουν τα προβλήματα που προκαλούνται από την παχυσαρκία.

Στη συνέχεια τούς μίλησε διαιτολόγος και τους ανέλυσε τους κινδύνους που πηγάζουν από την παχυσαρκία ενώ ανέδειξε τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής.


Τέλος τα παιδιά συμμετείχαν σε ομάδες σε βιωματικά εργαστήρια ενώ είχαν τη δυνατότητα, ύστερα από μετρήσεις, να γνωρίσουν το δείκτη μάζας του  σώματός τους.

Στο πλαίσιο της γιορτής της Γαλλοφωνίας, οι μαθητές της Ε' τάξης του τμήματος  Γαλλικών επισκέφθηκαν επίσης το Γαλλικό Ινστιτούτο και συμμετείχαν σε εκπαιδευτική δράση με θέμα: "les boites de curiosites" (παράξενα αντικείμενα του παρελθόντος και η ιστορία τους).

Στο τέλος της ενημέρωσης ακολούθησε διαδραστικό παιχνίδι.