Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου τα παιδιά του τμήματος της γαλλικής γλώσσας, συνοδευόμενα από την καθηγήτρια Γαλλικών κα Βέρα Λαμπροπούλου επισκέφθηκαν το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξεως παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την παχυσαρκία και την υγιεινή διατροφή.

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τις αδερφές Ελένη-Ραφαέλα και Σοφία Κόκκινου για τα δωράκια που πρόσφεραν στο σχολείο. Βιβλία, πάζλ, επιτραπέζια παιχνίδια βρήκαν τη θέση τους στη Βιβλιοθήκη "Ονειροθήκη", στο Τμήμα Ενταξης και στο Ολοήμερο. Τα παιδιά τα χάρηκαν και τα "εκμεταλλεύτηκαν" όπως πρέπει...

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο πάντα στήριζε και θα στηρίζει με κάθε τρόπο το "Χαμόγελο του Παιδιού". Οταν ζητείται η συνδρομή μας, προσπαθούμε να στηρίζουμε τις δράσεις του για όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους. Και πάντα το "Χαμόγελο" ανταποκρίνεται σε κάθε δράση μας σχετικά με την ψυχική ενδυνάμωση των μαθητών/τριών μας.
Με την ευκαιρία του ερχομού των αγίων ημερών του Πάσχα το "Χαμόγελο του Παιδιού" πραγματοποιεί πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για όλα τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν σε κατάσταση φτώχειας. Περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Θεσσαλίας
Διεύθυνση: Αγιάς 97, Λάρισα, Τηλ: 2410 560900, 2410 555422

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

 Τη Δευτέρα 6/3 οι μαθητές/τριες των ΣΤ’1 & ΣΤ’2 τμημάτων με τη συνοδεία των δασκάλων τους, επισκέφτηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Εκεί ξεναγήθηκαν από τις αρχαιολόγους του μουσείου στην περιοδική έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο» που διαρθρώνεται σε τέσσερις ενότητες: «Τα ίχνη του αρχαίου θεάτρου», «Οι ιστορίες του αρχαίου δράματος», «Η θεατρική πράξη» και «Το αρχαίο θέατρο στη σύγχρονη Ελλάδα».

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

                 

Οι μαθητές και μαθήτριες των Γ’, Δ’ Ε’ & ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν την εξαιρετική παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου «Ιλιάδα» του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου – Γιώτας Σερεμέτη.

               



Στα παιδιά άρεσε αυτή η διαφορετική ματιά του Ανδρέα Φλουράκη για τον Τρωικό Πόλεμο, όπου οι ήρωες είναι κάπως διαφορετικοί. Τσακώνονταν σαν τα μικρά παιδιά και αντί για σπαθιά, μονομάχησαν με μπανάνες και κοτόπουλα. Παραδέχτηκαν τα λάθη τους, έκλαψαν χωρίς να ντρέπονται και, όταν φοβήθηκαν, ζήτησαν τη μαμά τους.


Ο Αχιλλέας και ο Πάτροκλος, ο Αγαμέμνων κι ο Μενέλαος, ο μάντης Κάλχας, ο Οδυσσέας και η Θέτιδα. Η ωραία Ελένη και ο Πάρης, ο Έκτορας κι η Ανδρομάχη, ο βασιλιάς Πρίαμος. Τους γνωρίσαμε
από την καλή κι απ’ την ανάποδη, με όλα τους τα προτερήματα και τα ελαττώματα τους. Και τους αγαπήσαμε.

          

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Ενημέρωση για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ' τάξης ότι έχει σταλεί εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με θέμα «Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2023-24». Οσοι  γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κλήρωση ή τη δοκιμασία εισαγωγής, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση από την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 έως και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).