Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

KIDS SAVE LIVES

Το σχολείο μας με πολύ μεγάλη χαρά συμμετέχει σε πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με διεπιστημονική ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και μέσω του προγράμματος KIDS SAVE LIVES.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Βαρβάρα Ανθοπούλου πρότεινε τη συμμετοχή των μαθητών σ' αυτό το πολύ σημαντικό πρόγραμμα, πρωτοβουλία που στήριξαν άμεσα οι εκπαιδευτικοί των Ε' & ΣΤ' τάξεων. Την ευθύνη συντονισμού ανέλαβε ο δάσκαλος του ΣΤ'1 κ. Αθανάσιος Πνευματικός.






Στο πλαίσιο της δράσης αυτής αλλά και της σύσφιγξης και συνεργασίας των σχολείων προτάθηκε στο όμορο 5ο Δημοτικό σχολείο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα στηρίζει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, το Δ.Σ. του οποίου ευχαριστούμε θερμά γιατί με τη συμμετοχή του έκανε κατορθωτή αυτήν τη διοργάνωση!
Την Τρίτη 19/3/2019 ξεκίνησε η πρώτη φάση του προγράμματος. Στην αίθουσα εκδηλώσεων ο καρδιολόγος κ. Κων/νος Κουτράκης, προσκεκλημένος από τη Διεύθυνση του σχολείου και από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, παρουσίασε στους μαθητές των Ε΄ & Στ΄ τάξεων πρόγραμμα παροχής Πρώτων Βοηθειών.










Την Τετάρτη 27-3-2019 θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση του προγράμματος με την υποδοχή της διεπιστημονικής ομάδας. 
Το ενημερωτικό μήνυμα της Διευθύντριας για το πρόγραμμα:
"6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 19/3/2019 ο καρδιολόγος κος Κων/νος Κουτράκης, προσκεκλημένος από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, παρουσίασε στους μαθητές των Ε΄ & Στ΄ Τάξεων πρόγραμμα παροχής Πρώτων Βοηθειών.
Η παρουσίαση αυτή, αποτελεί την πρώτη φάση ενός ευρύτερου προγράμματος εκπαίδευσης των μαθητών σε θέματα παροχής Πρώτων Βοηθειών.
Την Τετάρτη 27/3/2019, στο Σχολείο μας θα φιλοξενηθεί διεπιστημονική ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και μέσω του προγράμματος KIDS SAVE LIVES, οι μαθητές των Ε΄ & Στ΄ Τάξεων του 6ου & του 5ου Δ. Σ. Λάρισας θα εκπαιδευτούν στην παροχή Πρώτων Βοηθειών, σε ένα τετράωρο σεμινάριο.
Χορηγός του σεμιναρίου είναι ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δ. Σ. Λάρισας.
Η Δ/ντρια του Σχολείου
και ο Σύλλογος Διδασκόντων"