Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

« Ένα μύθο θα σας πω…»

Από το 1992 η Παιδική Εικαστική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα- Χατζή ανεβάζει κάθε χρόνο ένα έργο για τους μαθητές της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης με ελεύθερη είσοδο. Δεν μπορούσαμε να λείπουμε από το ετήσιο ραντεβού μας. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου όλοι οι μαθητές του σχολείου μας  απόλαυσαν την παράσταση "Εναν μύθο θα σας πω...".













Η υπόθεση με λίγα λόγια ήταν: «Σε ένα πηγάδι, ζούσε τιμωρημένη από την νονά της, τη νεράιδα Ταπεινή, μια πολύ όμορφη πριγκηπέσα, η Περήφανη. Η τιμωρία της οφείλονταν στην υπεροψία της, στην σκληράδα της καρδιάς της και στους κακούς της τρόπους. Η Περήφανη, όμως, είχε ένα χάρισμα: να μπορεί να πραγματοποιεί τις επιθυμίες των ανθρώπων. Έτσι, ξεκινώντας για αστείο να πραγματοποιεί ευχές, έφτασε στο τέλος να μοιράζει χαρά, χωρίς να το καταλαβαίνει. Η νονά της παρακολουθούσε και βαθμολογούσε τη δράση της με μια μαγική βαθμολογία καθώς χάριζε στον κόσμο ένα τεράστιο χαμόγελο." 

Και επειδή το χαμόγελο πρέπει να είναι το μεγαλύτερο εφόδιο των παιδιών για την ζωή τους, φέτος η Παιδική Εικαστική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα συνεργάστηκε με το "Χαμόγελο του Παιδιού" με την τοποθέτηση ενός κουμπαρά στο χώρο του Δ.Ω.Λ. δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να συνδράμει στο αξιόλογο έργο αυτού του Συλλόγου.