Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

KIDS SAVE LIVES

Το σχολείο μας με πολύ μεγάλη χαρά συμμετέχει σε πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με διεπιστημονική ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και μέσω του προγράμματος KIDS SAVE LIVES.

Επιμόρφωση ΠΕΚΕΣ

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 οι συντονιστές εκπαίδευσης (ΠΕΚΕΣ) κ.κ. Κ. Καραγιώργου και Γ. Χριστάκης οργάνωσαν σεμινάριο επιμόρφωσης των διευθυντών σχολείων ευθύνης τους με θέμα την "περιγραφική αξιολόγηση".

 



Η Α' τάξη...πάει στο φεγγάρι....

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 τα Α'1 και Α'2 τμήματα του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας "Κων/νος Κούμας"... για να πετάξουν.... στο φεγγάρι!


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης

Το σχολείο μας στηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.
Γι' αυτό συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει για το σχολικό έτος 2018-'19 η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ)  σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με θέμα "Ανακύκλωση Ηλεκτρικών/ Ηλεκτρονικών Συσκευών και Λαμπτήρων".

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

« Ένα μύθο θα σας πω…»

Από το 1992 η Παιδική Εικαστική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα- Χατζή ανεβάζει κάθε χρόνο ένα έργο για τους μαθητές της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης με ελεύθερη είσοδο. Δεν μπορούσαμε να λείπουμε από το ετήσιο ραντεβού μας. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου όλοι οι μαθητές του σχολείου μας  απόλαυσαν την παράσταση "Εναν μύθο θα σας πω...".

LaComicsFestival

Στον Μύλο του Παππά διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμιξ της πόλης μας, το LaComicsFestival, που διεξήχθη από τις 4 έως τις 10 Μαρτίου 2019. Οι μαθητές της Πέμπτης τάξης συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο πρόγραμμα "Φτιάξε τον δικό σου σούπερ ήρωα!"

Επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο

Οι μαθητές των Ε'1 και Ε'2 τμημάτων του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους την Πέμπτη 21/2 επισκέφθηκαν το Διαχρονικό Μουσείο της πόλης μας.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.
Με αφορμή λοιπόν την ημέρα αυτή, στο σχολείο μας έγιναν διάφορες δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας απέναντι σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.