Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

"Ας κινηθούμε"...

Με κεντρικό σύνθημα το «Ας κινηθούμε» συμμετείχε και φέτος στις 28/9 το σχολείο μας στην «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».






Τα "πρωτάκια" στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Την Πέμπτη 22/11 τα "πρωτάκια" μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον πολύ όμορφο χώρο του παιδικού τμήματος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας "Κων/νος Κούμας".
Συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στο βιβλίο του Eric Carle "Το σποράκι ταξιδεύει..."

Μνήμη Πολυτεχνείου

Η Πέμπτη τάξη τίμησε την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 16/11.









Περπατώντας στο δάσος...



Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές και μαθήτριες της Πέμπτης και Έκτης τάξης ταξίδεψαν ως το Μουζάκι Καρδίτσας για να επισκεφθούν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου.

Οι φίλοι μας τα ζώα...

Στο πλαίσιο δράσεων του σχολείου μας για την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας ώστε να σέβονται το φυσικό περιβάλλον και όλα τα πλάσματά του κλήθηκε η κα Μαρία Κοντού,  επίκουρος καθηγήτρια τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

1o Thessaly Science Festival

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου τα παιδιά της Πέμπτης και Εκτης τάξης επισκέφθηκαν το χώρο του Μύλου του Παππά όπου διοργανώθηκε το 1o Thessaly Science Festival με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 



"Μυστικό τυπογραφείο"...

Οι μαθητές και μαθήτριες των Ε'1 και Ε'2 τμημάτων (στις 25/10) στο πλαίσιο της γνωριμίας των παιδιών με τα μουσεία της πόλης αλλά και την προσέγγιση με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης μας ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας από την αρχαιολόγο - μουσειολόγο κ. Άννα Ιακωβίδου. 










Γνωρίζοντας την παράδοση

Τα μικρά μας παιδιά της Α' και Β' τάξης την Τρίτη 23 Οκτωβρίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής της οικογένειας Συρμακέζη στην Ελάτεια Λάρισας.




















Ενέργεια...

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του σχολείου μας σε συνεργασία με διάφορους φορείς, στις 4 Οκτωβρίου οι μαθητές και μαθήτριες της Ε' και ΣΤ' τάξης παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα την "Ενέργεια" από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ Ελασσόνας.







Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Καλή σχολική χρονιά 2018-2019


Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας να έχουν μια επιτυχημένη και δημιουργική σχολική χρονιά! Καλή πρόοδο σε μικρούς και μεγάλους!

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Γέμισαν πασχαλινά καλαθάκια με καλούδια τα γραφεία των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. "Ένοχοι"... δήλωσαν οι μαθητές του Γ'3 που ετοίμασαν τα υπέροχα καλαθάκια με τη βοήθεια του δασκάλου τους και φρόντισαν να μοιράσουν σε όλους μας. Ευχαριστούμε παιδιά! 

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Επίσκεψη στο εργοστάσιο ¨ΟΛΥΜΠΟΣ" Λάρισας

Στις 27 Μαρτίου 2018 τα παιδιά της Πέμπτης και Έκτης τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της τοπικής Γαλακτοβιομηχανίας (και όχι μόνο) "ΟΛΥΜΠΟΣ".
Ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της εταιρείας για την ιστορία της που ξεκινά από το 1965 και συνεχίζει δυναμικά έως τις μέρες μας επεκτεινόμενη συνεχώς σε νέους τομείς και προϊόντα.









Πάμε Μουσείο;

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας "Ταξίδι στον Βυζαντινό πολιτισμό της Θεσσαλίας"  οι μαθητές και μαθήτριες της Πέμπτης τάξης ξεναγήθηκαν στο μουσείο, γνώρισαν την ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη αλλά και την καθημερινή ζωή της Θεσσαλίας κατά την βυζαντινή εποχή.



















Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Η Τρίτη τάξη πάει Μουσείο...

Τα τρία τμήματα της Τρίτης τάξης συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Με χώμα και νερό, ταξίδι μαγικό σε χωριό νεολιθικό"  που σχεδίασε το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.









Τα παιδιά μέσω της ξενάγησης στο χώρο του Μουσείου αλλά και τις διάφορες δραστηριότητες έκαναν ένα νοερό ταξίδι στη Νεολιθική εποχή και ήρθαν σε επαφή με τη ζωή και τον πολιτισμό της.








Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

2ο Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών

Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στην παράσταση "Παραμυθομπερδέματα" του περσινού σχολικού έτους,  παρουσίασαν ένα μέρος της δουλειάς τους στο 2ο Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών που οργάνωσε η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, την Τετάρτη 21-2-2018 στο Δημοτικό  Ωδείο Λάρισας.



Η Σχολική Σύμβουλος Μουσικών κα Ελένη Ξυνοπούλου βράβευσε για την υπέροχη παρουσίαση των χορωδιών την μουσικό μας, τη δικιά μας κυρία Ντορεμί, Ράνια Τσοχατζή. 
Ηταν μια γιορτή της μουσικής που χάρηκαν όλοι οι συντελεστές, μικροί και μεγάλοι.


Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

Ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών το σχολείο μας με επικεφαλής τη σημαιοφόρο και τους παραστάτες της Εκτης τάξης παρακολούθησε την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. κ. Ιγνατίου.









Ενημέρωση γονέων και μαθητών

Σε συνέχεια των δράσεων του σχολείου μας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μας αλλά και των γονέων τους την Παρασκευή  2/2/2018 η ψυχολόγος από το ΄"Χαμόγελο του Παιδιού" κα Βάσω Χατζή συζήτησε με τα παιδιά της Πέμπτης και Εκτης τάξης το θέμα της παιδικής κακοποίησης.
Νωρίτερα το πρωί οι γονείς των μαθητών μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να λύσουν τις απορίες σχετικά με την πρόοδο των παιδιών τους από την ψυχολόγο, την κοινωνική λειτουργό και την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής που αποτελούν την ομάδα ΕΔΕΑΥ του σχολείου.







Αντικαπνιστική εκπαίδευση

Οι μαθητές και μαθήτριες της Εκτης τάξης την Τρίτη 23/1/2018 συναντήθηκαν με την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κα Κωνσταντίνα Χατζημίχου - Καλούση. 
Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την επικίνδυνη συνήθεια του καπνίσματος, έμαθαν να βλέπουν πίσω από τις ελκυστικές αλλά παραπλανητικές διαφημίσεις προϊόντων καπνού και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση.