Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

"Μυστικό τυπογραφείο"...

Οι μαθητές και μαθήτριες των Ε'1 και Ε'2 τμημάτων (στις 25/10) στο πλαίσιο της γνωριμίας των παιδιών με τα μουσεία της πόλης αλλά και την προσέγγιση με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης μας ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας από την αρχαιολόγο - μουσειολόγο κ. Άννα Ιακωβίδου. 












Τα παιδιά παρακολούθησαν την ξενάγηση δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον για τα εκθέματα και την ιστορία της πόλης και συμμετείχαν στη συζήτηση με πολλές ερωτήσεις και παρατηρήσεις. Η μάχη της Σοδειάς, η απελευθέρωση της Λάρισας, το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης και ο ρόλος της γυναίκας στον πόλεμο είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. 







Οι μαθητές συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μυστικό τυπογραφείο". Με αφορμή την συλλογή του αντιστασιακού Τύπου που εκτίθεται στο μουσείο, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν οι ίδιοι άρθρα και να συντάξουν ένα δικό τους φύλλο εφημερίδας με τα κυριότερα γεγονότα της περιόδου 1941-1944 το οποίο πήραν μαζί τους στο σχολείο.