Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Περπατώντας στο δάσος...



Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές και μαθήτριες της Πέμπτης και Έκτης τάξης ταξίδεψαν ως το Μουζάκι Καρδίτσας για να επισκεφθούν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου.

Στην αρχή τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου και κατόπιν οι υπεύθυνοι του προγράμματος προετοίμασαν τους μαθητές για την επίσκεψη στο ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι από το Κ.Π.Ε. στο αισθητικό δάσος του Αϊ-Λια Μουζακίου.







Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές μας να περπατήσουν μέσα στη φύση και να προσεγγίσουν με όλες τις αισθήσεις τους το περιβάλλον.




 Ακόμη στόχος μας ήταν ν' αναγνωρίζουν και διακρίνουν διάφορα φυτά του τόπου μας. Να κατανοήσουν τις λειτουργίες, τις αξίες και τις ωφέλειες του δάσους καθώς και την αναγκαιότητα της προστασίας του από τις επικίνδυνες ανθρώπινες παρεμβάσεις σε αυτό.




























Η ανάβαση ως το παρατηρητήριο φάνταζε δύσκολη στην αρχή. Η θέα όμως από κει ψηλά μας αποζημίωσε! Οι μαθητές μας έμαθαν να διαβάζουν χάρτες, να προσανατολίζονται στο δάσος και προσπάθησαν να αναγνωρίσουν με κλειστά μάτια διάφορα αντικείμενα από το δάσος... 













Η κατάβαση και επιστροφή στο Κ.Π.Ε. ήταν πιο δύσκολη καθώς οι μαθητές ήθελαν να παραμείνουν περισσότερη ώρα στο δάσος. Πήραν μαζί τους και "λάφυρα" για να θυμούνται την επαφή τους με τη φύση... Θα έχουν όμως ενθύμιο τις εικόνες, τις μυρωδιές, τα χρώματα, τους ήχους...