Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες



Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τους Προστάτες της Παιδείας μας. Τρεις μορφές που έσπασαν τα στεγανά του χρόνου και το όνομά τους δεν το κατάπιε η λήθη. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τις φωτισμένες προσωπικότητες των Τριών Ιεραρχών, που συνδύασαν υπέροχα τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό.

Το περιεχόμενο της γιορτής επικεντρώθηκε, πέρα από την θαυμαστή βιωτή των Αγίων, στο πότε και πώς καθιερώθηκε ο κοινός τους εορτασμός, σε σημαντικά κείμενα από τη διδασκαλία τους, στο ανεπανάληπτο κοινωνικό και φιλανθρωπικό τους έργο, στην ανεξάντλητη αγάπη τους για τον Θεό και τον άνθρωπο. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη χορωδία, στα δρώμενα, στα ποιήματα, τα τραγούδια, τις παρουσιάσεις. Η ομιλία και το σχετικό βίντεο μας μετέφεραν για λίγο στην εποχή τους.

Στη γιορτή συμμετείχαν μαθητές από διάφορες τάξεις του σχολείου μας, τα οποία φιλότιμα συνεργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης την οποία οργάνωσε η δασκάλα της Β1 Τάξης, κα Φωτεινή Κουραμά.



















Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 όλες οι τάξεις του σχολείου παραβρέθηκαν στην επίσημη Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλείου για την εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.