Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Χριστούγεννα δημιουργίας και αγάπης

 Χριστούγεννα δημιουργίας και αγάπης 

στο 6ο Δημ. Σχολείο Λάρισας


Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας έκλεισε με ένα εορταστικό διήμερο το 2015. Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και πριν την επίδοση της βαθμολογίας α΄ τριμήνου, ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Γ. Χριστάκης οργάνωσε - με τη συνδρομή των συλλόγων διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των συστεγαζομένων σχολείων 6ου και 29ου -  μια ενδιαφέρουσα ομιλία - παρουσίαση προς τους γονείς με θέμα τις κατ’ οίκον εργασίες.
 Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή και οι απορίες και ερωτήσεις των γονέων πολλές. 








Ακόμη, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό οι μαθητές της Δ’2 τάξης έδωσαν το ποσό των 205 ευρώ στον υπεύθυνο Θεσσαλίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Λιογκαρίδη Γρηγόρη. Οι μαθητές διοργάνωσαν από τα τέλη Οκτωβρίου στην Ευέλικτη Ζώνη bazaar με δικές τους κατασκευές με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για να στηρίξουν τις προσπάθειες του "Χαμόγελου". 






Την πρωτοβουλία τους στήριξαν από την πρώτη στιγμή η δασκάλα τους και υποδ/ντρια κ. Νόνα Γουργιώτου και η διευθύντρια κ. Βάνα Ανθοπούλου που διαβεβαίωσαν τον κ. Λιογκαρίδη ότι και στο μέλλον θα είναι συμπαραστάτες στο έργο του "Χαμόγελου" γιατί οι εποχές είναι πλέον πολύ δύσκολες και οι ευαίσθητες παιδικές ψυχές το καταλαβαίνουν καλύτερα από τους μεγάλους.






Τέλος, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου τα αγγελούδια και τα καλικαντζαράκια της Δευτέρας  τάξης αναστάτωσαν ευχάριστα τους συμμαθητές τους, τους δασκάλους και τους γονείς σε μια πραγματικά υπέροχη γιορτή που οργάνωσαν οι δασκάλες τους κ. Κουραμά Φωτεινή και κ. Σιμοπούλου Λένα.