Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η Εκτη τάξη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Το νέο, σύγχρονο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, που άνοιξε τις πύλες του τον Νοέμβριο του 2015, επισκέφθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες των ΣΤ'1 και ΣΤ'2 τμημάτων της Εκτης τάξης συνοδευόμενοι από τους δασκάλους του Ελένη Γουσούλη και Κώστα Νάστα, την Τετάρτη 17-2-2016. 


Ρεσιτάλ πιάνου

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 παρακολουθήσαμε με μεγάλη περηφάνια και συγκίνηση το ρεσιτάλ πιάνου που έδωσε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ο ταλαντούχος μαθητής της Ε'2 τάξης Περικλής Σδραβόπουλος.









Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Σε μια εκδήλωση αγάπης, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, προσφέρθηκε από τους μαθητές της Εκτης τάξης, χρηματικό ποσό στον οργανισμό «Το χαμόγελο του Παιδιού», από τα έσοδα του χριστουγεννιάτικου μπαζάρ. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά!!!






Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

«Ονειρομαζώματα» με την Λητώ Τσακίρη

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό οι μαθητές και μαθήτριες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας υποδέχθηκαν την Δευτέρα 18/1/2016 τη συγγραφέα και νηπιαγωγό κα Λητώ Τσακίρη – Παπαθανασίου που παρουσίασε διαδραστικά το μουσικό της παραμύθι "Ονειρομαζώματα Μαγικά Καμώματα"!!

Πάμε θέατρο!

Οι μαθητές της Τρίτης τάξης τον Νοέμβριο 2015 παρακολούθησαν την παράσταση "Πινόκιο" στο Θέατρο Τεχνών. Μικροί και μεγάλοι έμειναν ενθουσιασμένοι!!!

Γερμανικά σε... κίνηση!!!!

Το Ινστιτούτο Γκαίτε παρουσίασε το πρόγραμμα Glossomobil (Γερμανικά σε κίνηση) στους μαθητές των Ε' και  ΣΤ' τάξεων που διδάσκονται γερμανικά ως β' ξένη γλώσσα στις 8-12-2015 



Κοπή πίτας

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 ο Σύλλογος Διδασκόντων καθώς και το προσωπικό του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα.








Αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες



Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τους Προστάτες της Παιδείας μας. Τρεις μορφές που έσπασαν τα στεγανά του χρόνου και το όνομά τους δεν το κατάπιε η λήθη. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τις φωτισμένες προσωπικότητες των Τριών Ιεραρχών, που συνδύασαν υπέροχα τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Καλώς σας βρήκαμε!

Αγαπητοί ηλεκτρονικοί επισκέπτες, θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στον ιστότοπο του σχολείου μας που ξεκινάει το ταξίδι του στον κόσμο του διαδικτύου.
Σκοπός μας είναι να ενημερώνεστε για όλα όσα σπουδαία συμβαίνουν στο σχολείο μας και αξίζει να τα μοιραζόμαστε.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Χριστούγεννα δημιουργίας και αγάπης

 Χριστούγεννα δημιουργίας και αγάπης 

στο 6ο Δημ. Σχολείο Λάρισας


Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας έκλεισε με ένα εορταστικό διήμερο το 2015. Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και πριν την επίδοση της βαθμολογίας α΄ τριμήνου, ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Γ. Χριστάκης οργάνωσε - με τη συνδρομή των συλλόγων διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των συστεγαζομένων σχολείων 6ου και 29ου -  μια ενδιαφέρουσα ομιλία - παρουσίαση προς τους γονείς με θέμα τις κατ’ οίκον εργασίες.
 Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή και οι απορίες και ερωτήσεις των γονέων πολλές.