Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα αγάπης

 


Στο σχολείο μας φέτος προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε μια ιδέα της κας Κατερίνας Τσεκούρα, δασκάλας αγγλικών του σχολείου, στο πλαίσιο των δράσεων αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας στον άξονα "σχέσεις μαθητών -τριών".

 Η ιδέα ήταν να συγκεντρώσουμε γραφική ύλη (τετράδια, μολύβια, μπλοκ ζωγραφικής, γόμες, ξύστρες, μαρκαδόρους κλπ) και να τα στείλουμε σε παιδιά της Αφρικής που τα έχουν ανάγκη.


Ξεκινώντας τη δράση από τις τάξεις Ε' & ΣΤ' και με την επίβλεψη της κας Τσεκούρα την επεκτείναμε και στις υπόλοιπες τάξεις ώστε να συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός υλικών. Η ανταπόκριση των παιδιών μάς εξέπληξε ευχάριστα καθώς ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία. Τα σχολικά είδη συγκεντρώθηκαν, καταμετρήθηκαν, μπήκαν σε κούτες και ετοιμάστηκαν για την αποστολή τους.

Ηρθαμε σε επαφή με τον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο "Πορεία Αγάπης" με τη βοήθεια της κας Φωτεινής Κουραμά, δασκάλας του Γ'1. Ο Σύλλογος ανέλαβε να στείλει τα δέματα στην Αφρική, συγκεκριμένα στην Ουγκάντα. 


Ελπίζουμε να τα χαρούν τα παιδιά εκεί και τους ευχόμαστε μια καλύτερη χρονιά μέσα από την καρδιά μας!


Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Ηρθαν τα Χριστούγεννα...

 

Η ωραιότερη στιγμή της χρονιάς ήρθε! Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Και η μεγαλύτερη χαρά είναι ο γιορτινός στολισμός και τα δώρα. Χριστουγεννιάτικα δέντρα, πόρτες, διάδρομοι στολίστηκαν γιορτινά αλλάζοντας το κλίμα στο σχολείο! 







Τα αστεράκια της ΣΤ!


Οι μαθητές και μαθήτριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας στήριξαν φέτος το «Αστέρι της Ευχής». Δώρισαν ένα μέρος των χρημάτων από το χριστουγεννιάτικο Bazaar για να εκπληρώσουν τις ευχές κι άλλων παιδιών που έχουν ανάγκη.
Είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο τα παιδιά όσο και οι δασκάλες τους!


Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Μια ζωγραφιά γεμάτη αγάπη

 Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, η Πρώτη τάξη του σχολείου μας έστειλε ένα μήνυμα αγάπης στο Ειδικό Σχολείο Γιάννουλης. Μετά από συζήτηση και παρακολούθηση σχετικών ταινιών, οι μαθητές δημιούργησαν από μια ζωγραφιά με στόχο να δείξουν την αγάπη τους προς τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου.




Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023


Έπειτα από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου, προς την εταιρεία "Αιγαίον Αυτοκινητόδρομος Α.Ε.", μας χορηγήθηκε εκπαιδευτικός εξοπλισμός (προτζέκτορας και τηλεόραση) για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών. Η παράδοση έγινε από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του "Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου" κ. Λιογγαρίδη Γρηγόρη στον διευθυντή κ. Τριανταφύλλου Ηλία.
Είναι σημαντικό στις μέρες μας να έχουμε ανθρώπους που μας στηρίζουν για να προσφέρουμε καλύτερη εκπαίδευση στους μαθητές και μαθήτριες. Ευχαριστούμε πολύ για όλα!

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης


Τα τμήματα Ε'1 και Ε'2 του σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους κ. Γιάννη Καραβασίλη και κ. Στέφανο Αθάνατο, επισκέφθηκαν στις 29 Νοεμβρίου το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας.
Στον χώρο του Μουσείου, υποδέχτηκε παιδιά και εκπαιδευτικούς ο υπεύθυνος-ιστορικός κ. Βαγγέλης Ρεμπάπης.

Πενήντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στην αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η γιορτή διοργανώθηκε και παρουσιάστηκε από τα δύο τμήματα της Ε' τάξης με τη συμμετοχή της χορωδίας που αποτελούνταν από τα παιδιά του ΣΤ'1 τμήματος.