Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Γνωρίζοντας την παράδοση...

Την Ελάτεια Λάρισας και το Μουσείο "Θεσσαλικής Ζωής"  επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές και μαθήτριες των Β'1 και Β'2 τμημάτων του σχολείου μας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών  Ελένη Δαούλα, Κατερίνα Κλάψα και Ελένη Γκρίζου.

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας»

Επισκεφθείτε τη νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» https://larlib.gr/

Από τον ηλεκτρονικό  κατάλογο OPAC https://opac.larisalib.gr/ και το Ψηφιακό Αποθετήριο  https://dspace.larlib.gr/ μπορείτε να αναζητήσετε βιβλία για εκπόνηση εργασιών ή για ανάγνωση ποικίλων θεμάτων όπως: λογοτεχνικά, μύθοι, παραμύθια, ιστορίες μυστηρίου, διαδραστικά βιβλία που ζωντανεύουν το περιεχόμενό τους σε 3D με κίνηση και ήχο, βιβλία πρώτης ανάγνωσης, κόμικς, επιτραπέζια παιχνίδια κ λ π . 

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Εορτασμός του ΟΧΙ

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Την εκδήλωση είχαν αναλάβει τα δύο τμήματα της Δ' τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, το Δ'1 ο κ. Δημήτρης Νασιάρας και το Δ'2 η κα Ντία Πιτιγκού. Πολύτιμοι συνεργάτες στην προετοιμασία της γιορτής ήταν η μουσικός του σχολείου κα Ράνια Τσοχατζή και η δασκάλα θεατρικής αγωγής κα Κατερίνα Βασδέκη.



Οι μαθητές και μαθήτριες με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό διάβασαν το χρονικό της επετείου, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν.
Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της σημαίας από τον διευθυντή του σχολείου κου Ηλία Τριανταφύλλου στους μαθητές στης ΣΤ' τάξης που θα εκπροσωπούν το σχολείο στις επίσημες εκδηλώσεις.
Τη γιορτή παρακολούθησαν μαθητές/τρίες αλλά και οι γονείς των παιδιών.


10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το σχολείο μας υλοποίησε αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες σε αθλητικό κέντρο της Λάρισας συμμετέχοντας στη 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Το φετινό σύνθημα ήταν «Η Κίνηση δίνει Ζωή» προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.