Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Εγγραφές στην Α΄ Τάξη Δημοτικού για το σχολικό έτος 2023-2024

Από τη Διεύθυνση του 6ου Δημοτικού Σχολείου ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α’ Τάξη του δημοτικού σχολείου για το σχολ. έτος 2023-2024, σύμφωνα με την αρ. πρωτ.:Φ.6/15012/Δ1/9-2-2023 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ:
Η συγκέντρωση των δικαιολογητικών για τις εγγραφές γίνονται από την Τετάρτη 1 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, από τις 09.00΄΄ έως 11.30΄΄ καθημερινά.
Τα δικαιολογητικά θα παραλαμβάνονται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, από την είσοδο του εστιατορίου (οδός Σαλαμίνος).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
1. Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή (Δίνεται από το σχολείο - απαραίτητο το αντίγραφο ταυτότητας του γονέα που κάνει την εγγραφή και η ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail και των δύο γονέων).
2. Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο (παραλαμβάνεται από τον γονέα από το Νηπιαγωγείο και είναι απαραίτητη)
3. Φωτοτυπία αποδεικτικού στοιχείου από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (π.χ. λογαριασμός ΔΕΚΟ).
4. Φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας ή άλλου στοιχείου από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια
5. Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ) (δίνεται από το σχολείο και συμπληρώνεται από τον παιδίατρο)
6. Θα δοθεί αίτηση – δήλωση για φοίτηση στο Ολοήμερο σχολείο και πρωινή ζώνη (προαιρετικό-θα συμπληρωθεί επί τόπου) Οι αιτήσεις εγγραφής στο Ολοήμερο γίνονται όλες δεκτές χωρίς προϋποθέσεις.

* Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία.
* Οι αλλοδαποί γονείς πρέπει να προσκομίσουν το γνήσιο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού καθώς και φωτοτυπία επίσημης μετάφρασης.
* Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου, θεωρούνται εκπρόθεσμες και απαιτείται έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
!! Καλό είναι για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, οι γονείς να προσέρχονται με όλα τα παραπάνω παραστατικά ήδη συμπληρωμένα και με τα φωτοαντίγραφα