Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Φανταστικά πλάσματα στο Γαλλικό Ινστιτούτο

 

Στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας, της μεγάλης γιορτής της Γαλλικής γλώσσας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, επισκεφτήκαμε με τις Ε' και Στ' τάξεις, το Γαλλικό Ινστιτούτο προκειμένου να συμμετάσχουμε σε εργαστήριο δημιουργίας φανταστικού ζωολογίου. Μυθικά πλάσματα, φανταστικά τέρατα που αναδύονται από το φανταστικό ζωολόγιο, όπως αυτό καταγράφεται από τον Μεσαίωνα μέσα από αστικούς θρύλους και δοξασίες στη Δύση και την Ανατολή, μέχρι τις μέρες μας, με ταινίες animation, video games και avatar.
Γνωρίσαμε τέρατα, δράκους, λάμιες, νεράιδες, γοργόνες και σειρήνες, Μέδουσες και Χίμαιρες, αλλά και ιππότες, που άλλοτε καταδιώκουν και άλλοτε συμμαχούν με τα τερατόμορφα πλάσματα.
Στο τέλος της φανταστικής περιπέτειας, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες, συμμετείχαν σε atelier και με την τεχνική του κολλάζ δημιούργησαν το δικό τους μυθικό πλάσμα. Με την τάξη των Γαλλικών και με την παιδαγωγική εποπτεία της Λαμπροπούλου Βικτωρίας, κάναμε ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο των αγαπημένων ηρώων των παιδιών.