Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι οι διακοπές του Πάσχα ξεκινούν το Σάββατο του Λαζάρου και διαρκούν ως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Τα παιδιά θα επιστρέψουν στο Σχολείο την Τρίτη 3 Μαΐου 2022.
Η διενέργεια των εβδομαδιαίων self tests έχει καταργηθεί και συνεπώς δεν θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο self test της Δευτέρας για την επιστροφή στο Σχολείο.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας
κι εγώ προσωπικά, ευχόμαστε σε όλους
Καλή Ανάσταση και ειρηνικό Πάσχα!

Η Δ/ντρια του Σχολείου
Β. ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

«Της Λαρίσης το ποτάμι!»

   



Τα δύο τμήματα στης ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας τη φετινή χρονιά υλοποιούν ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων. Ονομάστηκε «Της Λαρίσης το ποτάμι» και εκπονείται με τη βοήθεια των δασκάλων Γουργιώτη Νόνα, Πατσίκα Κωνσταντίνα και της γυμνάστριας Πέτσιου Ελλης.

Με την υλοποίηση του προγράμματος επιδιώκεται οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν το διαχρονικό ρόλο του ποταμού στη ζωή της πόλης, να εντοπίζουν τους παράγοντες που συνιστούν απειλή για το ευαίσθητο ποτάμιο οικοσύστημα, να διαμορφώσουν κώδικα περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και να συμμετέχουν ενεργά με ολοκληρωμένες προτάσεις για τη διασφάλιση της οικολογικής ισορροπίας του.
Στο πλαίσιο των δράσεων στο πεδίο συνεργάστηκαν με το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Κισσάβου – Ελασσόνας που υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαδρομές Φύσης και Πολιτισμού στη Λάρισα». Με επικεφαλής τον κο Σπανό Κωνσταντίνο οι μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν αρχικά για την ιστορία του α’ Αρχαίου Θεάτρου στην οδό Βενιζέλου. Κατόπιν επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τη Ρωμαϊκή Δεξαμενή στην αθέατη πλευρά της πόλης. Βρίσκεται στο εσωτερικό πάρκινγκ οικοδομής στην οδό Μανωλάκη.

                         

Κατόπιν περπατήσαμε δίπλα από την κοίτη του Πηνειού καταγράφοντας διάφορα στοιχεία όπως τη χλωρίδα, την πανίδα της περιοχής, τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις, τα διάφορα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον ποταμό, παραποτάμιες δραστηριότητες κλπ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Φανταστικά πλάσματα στο Γαλλικό Ινστιτούτο

 

Στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας, της μεγάλης γιορτής της Γαλλικής γλώσσας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, επισκεφτήκαμε με τις Ε' και Στ' τάξεις, το Γαλλικό Ινστιτούτο προκειμένου να συμμετάσχουμε σε εργαστήριο δημιουργίας φανταστικού ζωολογίου. Μυθικά πλάσματα, φανταστικά τέρατα που αναδύονται από το φανταστικό ζωολόγιο, όπως αυτό καταγράφεται από τον Μεσαίωνα μέσα από αστικούς θρύλους και δοξασίες στη Δύση και την Ανατολή, μέχρι τις μέρες μας, με ταινίες animation, video games και avatar.
Γνωρίσαμε τέρατα, δράκους, λάμιες, νεράιδες, γοργόνες και σειρήνες, Μέδουσες και Χίμαιρες, αλλά και ιππότες, που άλλοτε καταδιώκουν και άλλοτε συμμαχούν με τα τερατόμορφα πλάσματα.
Στο τέλος της φανταστικής περιπέτειας, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες, συμμετείχαν σε atelier και με την τεχνική του κολλάζ δημιούργησαν το δικό τους μυθικό πλάσμα. Με την τάξη των Γαλλικών και με την παιδαγωγική εποπτεία της Λαμπροπούλου Βικτωρίας, κάναμε ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο των αγαπημένων ηρώων των παιδιών.

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Το Β'1 καλωσορίζει την άνοιξη

Το Β'1 καλωσόρισε την άνοιξη με τη βοήθεια της καθηγήτριας μουσικής. Η κυρία Ντορεμί με τα παιδιά τραγούδησαν για την άνοιξη, χόρεψαν, ζωγράφισαν, μίλησαν! Τα παιδιά είναι η μόνη μας παρηγοριά και ελπίδα...

Η Άνοιξη


Να η Άνοιξη πάλι
που μας ήρθε παιδιά
με τα ωραία λουλούδια
που ανθούν στα κλαδιά
---------------------
Όλη η πλάση φαντάζει
όμορφη ζωγραφιά
τα πουλάκια λαλούνε
πάνω εκεί στα κλαδιά.

Γιορτή της 25ης Μαρτίου

Στο σχολείο μας τιμήσαμε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με μικρές λιτές εορταστικές εκδηλώσεις μέσα στις τάξεις, με τους μικρούς μας μαθητές να κάνουν κατασκευές σημαιών, να παρακολουθούν παρουσιάσεις βίντεο, να ακούν και να τραγουδούν τραγούδια για την ελληνική επανάσταση τηρουμένων βέβαια των μέτρων προφύλαξης κατά του covid-19.

Στη συνέχεια, η σημαιοφόρος και οι παραστάτες του ΣΤ’2 τμήματος συνοδευόμενοι από την καθ. φυσικής αγωγής και τη δασκάλα τους μετέβησαν στο χώρο κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο της πόλης στο χώρο του Φρουρίου εκπροσωπώντας το σχολείο μας.


    
Την ημέρα εορτασμού της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης (και μετά από δύο χρόνια που δεν γίνονταν παρελάσεις), συμμετείχαν με πολλή χαρά και ενθουσιασμό στην παρέλαση οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ & Ε’ καταχειροκροτούμενοι από συγγενείς και φίλους.