Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Εγγραφές στην Α΄ Τάξη σχολικού έτους 2022-2023

Από τη Διεύθυνση του 6ου Δημοτικού Σχολείου ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α’ Τάξη του δημοτικού σχολείου για το σχολ. έτος 2022-2023, σύμφωνα με την Φ.6/18466/Δ1-18/02/2022 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ:
Η συγκέντρωση των δικαιολογητικών για τις εγγραφές στην Α΄τάξη γίνονται από την Τρίτη 1 Μαρτίου έως και τις 20 Μαρτίου 2022, από τις 09.00΄΄ έως 11.45΄΄ καθημερινά.
Λόγω των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων στο σχολείο. Τα δικαιολογητικά θα παραλαμβάνονται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, από την είσοδο του εστιατορίου (οδός Σαλαμίνος). Παρακαλούμε να τηρούνται τα ατομικά μέτρα προστασίας κατά την προσέλευσή σας στο χώρο καθώς και οι αποστάσεις.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
1. Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή (απαραίτητο το αντίγραφο ταυτότητας του γονέα που κάνει την εγγραφή και η ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail και των δύο γονέων). (Δίδεται από το σχολείο)

2. Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο (παραλαμβάνεται από τον γονέα από το Νηπιαγωγείο και είναι απαραίτητη)

3. Φωτοτυπία αποδεικτικού στοιχείου από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας τους μαθητή  

4. Φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας που να αποδεικνύει ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια 

5. Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ) (δίδεται από το σχολείο και συμπληρώνεται από τον παιδίατρο)

6. Θα χορηγηθεί αίτηση – δήλωση για φοίτηση σε Ολοήμερο και πρωινή ζώνη (προαιρετικό-πρέπει να συμπληρωθεί επί τόπου) Οι αιτήσεις εγγραφής στο Ολοήμερο γίνονται όλες δεκτές χωρίς προϋποθέσεις.

* Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία.
* Οι αλλοδαποί γονείς πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού καθώς και φωτοτυπία επίσημης μετάφρασης.

* Εγγραφές μετά την 20η  Μαρτίου, θεωρούνται εκπρόθεσμες και απαιτείται έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ορια σχολείου (από Α/θμια Δ/νση Λάρισας)