Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Επιστρέφουμε με ασφάλεια!

Για τη διευκόλυνση των γονέων/κηδεμόνων που δεν έχουν πρόσβαση σε εκτυπωτή 
σας ενημερώνουμε ότι για τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, αφού κάνετε το τεστ, μπορείτε να αντιγράψετε σε μια απλή κόλλα χαρτί το υπόδειγμα («Σχολική κάρτα covid-19», δείτε την ανάρτηση στις 6/5/21) και να την φέρετε οπωσδήποτε στο σχολείο. 
Την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του σχολείου θα δώσουμε σε όσους μαθητές χρειάζεται φωτοτυπίες της σχολικής κάρτας ώστε να μπορείτε τις πολλαπλασιάσετε, και να συμπληρώνετε το έτοιμο έντυπο χειρόγραφα.

Σε όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς ο ΑΜΚΑ δεν εμφανίζεται, ώστε να παραλάβουν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο από το φαρμακείο, μπορούν να κάνουν rapid test στα σημεία που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Το rapid test ή το PCR μπορούν να έχουν γίνει εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την Δευτέρα και πρέπει να δηλωθεί το αποτέλεσμα πριν την προσέλευση στο σχολείο, στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr

Πληροφορίες για τα σημεία διεξαγωγής των rapid tests μπορείτε να βρείτε σε ενημερωτικές ιστοσελίδες της πόλης μας όπως (η λίστα επικαιροποιείται κάθε μέρα):




Δήλωση του αποτελέσματος του self test
Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος (θετικό ή αρνητικό) οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών θα επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ) και αφού επιλέξετε την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στη συνέχεια, αυθεντικοποιείστε με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α ́184) και ακολουθείτε τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.
Η πλατφόρμα είναι εύχρηστη και δίνει σαφείς οδηγίες τι θα κάνετε σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το χρήσιμο επίσημο βίντεο επίδειξης του ΕΟΔΥ