Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής










Στο πλαίσιο του προγράμματος της κυκλοφοριακής αγωγής για την Δ' τάξη, τα δύο τμήματα του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της πόλης μας.
Το τμήμα Δ'2 (υπεύθυνη κα Ελ. Δαούλα) έκανε την αρχή την Παρασκευή 14/5 και την Τετάρτη 19/5 το Δ'1 (υπεύθυνη κα Ελ. Ζώτου).

Γνώρισαν τα σήματα του ΚΟΚ και περιηγήθηκαν μέσα σε αυτό αποκομίζοντας πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν ως μελλοντικοί οδηγοί.
Ευχαριστούμε την κα Εύη Ευαγγέλου (υπεύθυνη λειτουργίας του Πάρκου) για την άψογη συνεργασία της.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Δήλωση 2ης Ξένης Γλώσσας

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές και μαθήτριες της Δ ́ τάξης, οι οποίοι/ες θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στην Ε ́ τάξη, θα πρέπει να επιλέξουν 2η Ξένη Γλώσσα, Γαλλικά ή Γερμανικά.

Μέχρι την Τετάρτη 26 Μαΐου θα πρέπει να συμπληρώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα αφού αποφασίσετε ποια 2η ξένη γλώσσα θα επιλέξετε. Οι μαθητές θα πρέπει να παραδώσουν την «Υπεύθυνη Δήλωση» στον/στην εκπαιδευτικό του τμήματος.

Στο παρακάτω συνημμένο αρχείο υπάρχει η σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

"ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" 2021

                           

Οπως κάθε χρόνο, το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης" που διοργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση. Φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών πανδημίας διενεργήθηκε σε μία μόνο φάση, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 σε αίθουσα του σχολείου μας για τους μαθητές και μαθήτριες της Ε' & ΣΤ' τάξης.

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Ένα self-test την εβδομάδα για όλους

τους μαθητές από 17-05-2021

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε, ότι από τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Το self-test θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Οδηγίες σε περίπτωση θετικού self test

Σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στην ηλ. διεύθυνση https://self-testing.gov.gr/, ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών και το εκπαιδευτικό-βοηθητικό προσωπικό της σχολικής μονάδας ότι, σε περίπτωση που το self test βγει θετικό, θα πρέπει να εκδώσουν σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος (μαθητές) ή δήλωση θετικού αποτελέσματος (εκπαιδευτικοί, μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων) και να προβούν σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ εντός 24 ωρών, είτε σε κάποια από τις σταθερές δημόσιες δομές που προτείνονται, είτε ιδιωτικά, εφόσον το επιθυμούν με δικά τους έξοδα.

* Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

* Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό επιστρέφουν στη σχολική μονάδα, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

Οι σταθερές δημόσιες δομές στις οποίες μπορούν οι πολίτες να κάνουν το δεύτερο επαναληπτικό τεστ όλες τις ημέρες της εβδομάδας σε συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας κάθε δομής, για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας είναι:

1. 32 ΜΠΠ ΣΤΡΔΟ «ΛΓΟΥ (ΠΒ) ΜΠΟΥΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ», 41335, Φαρσάλων 97, Λάρισα, 9:00- 15:00

2. 404 ΓΣΝ ΣΤΡΔΟ «ΑΡΧΙΑΤΡΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ», 41222, Τρικάλων 1 ΚΑΙ Λαγού, Λάρισα, 9:00 - 15:00

3. Κέντρο Υγείας Γόννων, 12:00 – 15:00

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση της σχετικής βεβαίωσης από την ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr/. Η δυνατότητα για επαναληπτικό έλεγχο στις δημόσιες αυτές δομές ξεκίνησε την Δευτέρα 12/4.
Από την Δ/νση Α’/θμιας Εκπ/σης Λάρισας

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μάη γιορτάζουν οι μητέρες, παιδιά, δεν πιστεύω να το ξεχάσατε;
Έχετε ετοιμάσει καμία ευχάριστη έκπληξη για τη μαμά σας; Για σκεφτείτε τι χαρά θα πάρει! Δώστε της μια αγκαλιά και ένα φιλί. Το έχουμε τόσο ανάγκη τον τελευταίο καιρό!
Φτιάξτε της μια ζωγραφιά, τραγουδήστε της ένα τραγούδι... Απλά πράγματα, αλλά πιο πολύτιμα κι από το ακριβότερο δώρο!


Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Επιστρέφουμε με ασφάλεια!

Για τη διευκόλυνση των γονέων/κηδεμόνων που δεν έχουν πρόσβαση σε εκτυπωτή 
σας ενημερώνουμε ότι για τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, αφού κάνετε το τεστ, μπορείτε να αντιγράψετε σε μια απλή κόλλα χαρτί το υπόδειγμα («Σχολική κάρτα covid-19», δείτε την ανάρτηση στις 6/5/21) και να την φέρετε οπωσδήποτε στο σχολείο. 
Την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του σχολείου θα δώσουμε σε όσους μαθητές χρειάζεται φωτοτυπίες της σχολικής κάρτας ώστε να μπορείτε τις πολλαπλασιάσετε, και να συμπληρώνετε το έτοιμο έντυπο χειρόγραφα.

Σε όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς ο ΑΜΚΑ δεν εμφανίζεται, ώστε να παραλάβουν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο από το φαρμακείο, μπορούν να κάνουν rapid test στα σημεία που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Το rapid test ή το PCR μπορούν να έχουν γίνει εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την Δευτέρα και πρέπει να δηλωθεί το αποτέλεσμα πριν την προσέλευση στο σχολείο, στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr

Πληροφορίες για τα σημεία διεξαγωγής των rapid tests μπορείτε να βρείτε σε ενημερωτικές ιστοσελίδες της πόλης μας όπως (η λίστα επικαιροποιείται κάθε μέρα):




Δήλωση του αποτελέσματος του self test
Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος (θετικό ή αρνητικό) οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών θα επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ) και αφού επιλέξετε την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στη συνέχεια, αυθεντικοποιείστε με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α ́184) και ακολουθείτε τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.
Η πλατφόρμα είναι εύχρηστη και δίνει σαφείς οδηγίες τι θα κάνετε σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το χρήσιμο επίσημο βίντεο επίδειξης του ΕΟΔΥ




Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Δευτέρα 10 Μαϊου 2021: Επιστρέφουμε με ασφάλεια στα θρανία!

 

Μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων για περισσότερες πληροφορίες και να διαβάσετε την ΚΥΑ

https://www.minedu.gov.gr/news/48536-05-05-21-epistrofi-sta-thrania-me-asfaleia-apo-tis-10-maiou-mathites-nipiagogeion-dimotikon-kai-gymnasion-olis-tis-xoras-ksana-sta-sxoleia-me-dorean-self-test-apo-simera-tetarti-5-5-i-promitheia-ton-test-apo-ta-farmakeia?fbclid=IwAR2F7ZArrtL4bJ4L08MwJ2GIhh-ICIpKgVvRHYX9X00LEHi2Qo7ubEQmI78

Η σχολική κάρτα εκδίδεται μέσω της πλατφόρμας
ή μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ. 
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.