Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Ηρθαν τα Χριστούγεννα!


Η μαγεία των Χριστουγέννων άγγιξε τα πάντα στο σχολείο μας... Στολίσαμε δέντρα, πόρτες, τοίχους, πίνακες, τις καρδιές μας... Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που γλύκανε (κυριολεκτικά) τα παιδιά... Ευχή όλων μας για καλές γιορτές. 

Καλά Χριστούγεννα και ένα πιο τυχερό 2022! 

                            

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Οι μαθητές και μαθήτριες των Γ'1 & Γ'2 τμημάτων του σχολείου μας κατασκεύασαν κούκλες έχοντας ως βάση ξύλινες κουτάλες και πινέλα καθώς και διάφορα υλικά για το μάθημα των Αγγλικών.

Σκοπός της κατασκευής αυτής ήταν να παρουσιάσουν τα παιδιά τον εαυτό τους και έναν φίλο/η στην αγγλική γλώσσα.

Με αφορμή τους διαλόγους του  κεφ. 1 του βιβλίου τους "Kelly" η δασκάλα των Αγγλικών κα Κατερίνα Τσεκούρα πρότεινε 

στα παιδιά να φτιάξουν μια κούκλα, να της δώσουν ένα αγγλικό όνομα, να τον/την φέρουν στην τάξη και να τον/την παρουσιάσουν!

Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών για τη συμβολή και τη βοήθειά τους σ' αυτό το project. Τα παιδιά διασκέδασαν και συμμετείχαν με επιτυχία στην όλη διαδικασία.

Τις κούκλες τις κρεμάσαμε στον τοίχο της τάξης για να συντροφεύουν όλη τη χρονιά τους φίλους τους στο μάθημα και θα επιστραφούν στο τέλος του σχολικού έτους στους δημιουργούς τους. 




Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

My city

Οι μαθητές και μαθήτριες των Δ'1 και Δ'2 τμημάτων του σχολείου μας με αφορμή το λεξιλόγιο του κεφαλαίου με τίτλο "This is where i live" (το μέρος που ζω) έφτιαξαν την αναπαράσταση μιας πόλης (My city).

Με την υπόδειξη και τη βοήθεια της δασκάλας τους των Αγγλικών κας Κατερίνας Τσεκούρα χρησιμοποίησαν κουτιά κι άλλα υλικά που με ευφάνταστους τρόπους μετέτρεψαν σε κτήρια! 

Επίσης με τη συμβολή και συμπαράσταση των γονιών τους κατάφεραν να δημιουργήσουν πραγματικά αριστουργήματα: τράπεζα-bank, καφετέρια-cafe, αθλητικό κέντρο-sports centre, πάρκο-park, μουσείο-museum, εκκλησία-church, θέατρο-theatre και άλλα.

Στόχος μας μέσα απ΄ αυτή τη διαδικασία ήταν η γνώση να γίνει διασκέδαση και δημιουργία.




Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

"Κυκλοφορώ με ασφάλεια"

 

Επίσκεψη στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο πλαίσιο των εορτασμών και των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, οι μαθητές και μαθήτριες των Ε' και Στ' τάξεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν την Τετάρτη 8/12, στο μάθημα των γαλλικών, το Γαλλικό Ινστιτούτο για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα "Γάλλοι Φιλέλληνες και Ελληνική Επανάσταση ".

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές και να μάθουν ανέκδοτα περιστατικά αυτής της ιστορικής περιόδου. Μια πλειάδα αγνώστων Γάλλων καλλιτεχνών, διανοούμενων και αγωνιστών, συνέβαλαν στην εθνική ανεξαρτησία άλλος με την συγγραφική του πένα, άλλος με το μουσικό του ταλέντο, άλλος με την ίδια του τη ζωή. 
Τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον, εξέφρασαν απορίες και χάρηκαν πολύ αυτή την μικρή εξόρμηση.



Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Επικαιροποίηση στοιχείων για την εγγραφή στο Γυμνάσιο

Ενημερώνουμε-υπενθυμίζουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ' τάξης, ότι ήρθε η εποχή να ετοιμάσουμε τη μετάβαση των μαθητών στα Γυμνάσια.
Οπως έχετε ενημερωθεί με προσωπικό μέιλ, με έγγραφο υπ. αριθ. Πρωτ. : Φ1/153537/Δ2/26/11/2021 του ΥΠΑΙΘ ζητήθηκε η επικαιροποίηση της Δ/νσης κατοικίας σας με έναν πρόσφατο λογαριασμό, μαζί και μια υπεύθυνη δήλωση για τη δ/νση και την ξένη γλώσσα.
Τα στοιχεία, στο πάνω μέρος της υπευθ. δήλωσης, είναι του γονέα/ κηδεμόνα (όχι του μαθητή). Ο γονέας /κηδεμόνας υπογράφει τη δήλωση. Παρακαλούμε να αναφέρετε το όνομα του μαθητή όπως αναφέρεται στο πιστοποιητικό γέννησης.
Με βάση τη δ/νση κατοικίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάνει την χωροταξική κατανομή στα Γυμνάσια της περιοχής μας.
Η συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα γίνει το αργότερο έως τις 21 Δεκεμβρίου 2021.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

17 Νοέμβρη του 1973


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη του 1973 ήταν εξέγερση των νέων, φοιτητών, μαθητών και παιδιών. Μπορεί να συμμετείχαν πολίτες κάθε ηλικίας, να ξεχύθηκαν στους δρόμους, όμως τον παλμό τον έδωσαν οι νέοι. Με τις συνελεύσεις και την οργάνωσή τους. Τις ραδιοφωνικές εκπομπές. Τα συνθήματα και τα τραγούδια. Πρωτοστάτησαν στον αγώνα για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία.

Γράφτηκαν πολλά τραγούδια για το Πολυτεχνείο. Ξεχωρίσαμε το τραγούδι "Το παιδί του Νοέμβρη", σε στίχους και μουσική Νίκου Συμεωνίδη.

Το τραγούδι αυτό αποδίδει φόρο τιμής σε κάθε νέο που χάθηκε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973, αλλά και σε κάθε νέο που επέζησε και συνέχισε το όνειρό του για ελευθερία, δημοκρατία, ψωμί και παιδεία.

Κάθε φορά που τραγουδάμε το τραγούδι αυτό, ας είναι η δική μας υπόσχεση ότι θα θυμόμαστε και θα τιμούμε για πάντα όλα τα παιδιά του Νοέμβρη.

(Πηγή:giroapotimousiki.blogspot.com)



Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Ενδοσχολική Επιμόρφωση στην υλοποίηση Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων

Τα 6ο & 29ο συστεγαζόμενα Δημοτικά Σχολεία Λάρισας, σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Κισσάβου - Ελασσόνας, διοργάνωσαν το Σάββατο 6/11/2021, πεντάωρη ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα "Υλοποίηση Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων", στην αίθουσα εκδηλώσεων του διδακτηρίου.






 







Εισηγήσεις στο σεμινάριο έκαναν:
Η Φαρμακιώτη Ελένη και η Κουτσογιάννη Γεωργία, μέλη Παιδαγωγικής Ομάδας Κ.Π.Ε. Κισσάβου-Ελασσόνας, με τίτλο εισήγησης «Κ.Π.Ε. Κισσάβου-Ελασσόνας: Δράσεις και Προγράμματα»

Ο Κων/νος Σπανός, αναπληρωτής υπεύθυνος Κ.Π.Ε. Κισσάβου- Ελασσόνας, με τίτλο εισήγησης «Διαδρομές Φύσης και Πολιτισμού στη Λάρισα».

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

edupass.gov.gr: χρήσιμες οδηγίες

Από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου οι γονείς-κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να εισέρχονται πλέον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr και:

Επιλέγουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» 

Κατόπιν επιλέγουν την κατηγορία «Δήλωση Self Test Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος, σύμφωνα με τη οριζόμενα στο άρθρο 4 της υπό στοιχεία 124068/ΓΔ4/1.10.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Επικρατείας. 

(Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά )

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

"Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. 
Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Ο εορτασμός για την επέτειο του ΟΧΙ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/10/2021 με κάθε επισημότητα παρόλες τις αντίξοες συνθήκες λόγω covid.
Στην αίθουσα Εκδηλώσεων παρουσία των μαθητών της Εκτης, οι δασκάλες των ΣΤ1 & ΣΤ2 τμημάτων διάβασαν το πρακτικό επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών
και κατόπιν η Διευθύντρια παρέδωσε τη σημαία στη σημαιοφόρο του ΣΤ1 τμήματος.
Στη συνέχεια οι μαθήτριες και οι μαθητές παρακολούθησαν αφιέρωμα στην επέτειο του ΟΧΙ και στην δράση της αντίστασης στη Θεσσαλία.
Σε κάθε τμήμα οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα, παρουσίασαν σκετσάκια παρακολούθησαν βίντεο με το χρονικό της 28ης Οκτωβρίου.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ενδοσχολική επιμόρφωση










Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου τα συστεγαζόμενα 6ο & 29ο Δημοτικά Σχολεία διοργάνωσαν από κοινού με το ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας και την Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στην αίθουσα Εκδηλώσεων του διδακτηρίου 5ωρη ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα "Ενδοσχολική επιμόρφωση στην προσέγγιση νέων εκπαιδευτικών προκλήσεων".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και κήρυξε την έναρξη η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης κα Αικατερίνη Καραγιώργου.


Εισηγητές στην επιμόρφωση ήταν: ο
συντονιστής ΠΕΚΕΣ κος Ιωάννης Χριστάκης και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Κωνσταντίνα Χατζημίχου.


Από το 6ο Δ.Σχ. η κα Δέσποινα Κουτρούτση και από το 29ο Δ.Σχ. η κα Εύη Πλιάρη και η κα Ευμορφία Μαγαλιού έκαναν παρουσιάσεις προγραμμάτων για τα εργαστήρια δεξιοτήτων.



Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ


 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σύμφωνα με εγκύκλιο (20/3/2020) του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον  οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  (https://www.sch.gr/services).

Παρακαλούμε οι γονείς /κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Α’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου (αλλά και κάθε μαθητή/τριας που μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει λογαριασμό χρήστη στο ΠΣΔ) να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή.

Η δημιουργία λογαριασμού για τους μαθητές γίνεται από τον γονέα/κηδεμόνα.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Πρόγραμμα τηλεφωνικής επικοινωνίας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες στον παρακάτω πίνακα θα βρείτε τις μέρες και ώρες που μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά, με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, όπως σας έχει ορίσει ο κάθε εκπαιδευτικός.
*Ενημέρωση για το μάθημα φυσικής αγωγής κάθε Τρίτη 9:00-9:40 για τα τμήματα Α1-Β1-Γ1-Γ2-Δ2.
Τηλέφωνο σχολείου 2410288316

Για οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση ή αίτηση στο mail του σχολείου 6dimlar@sch.gr

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Σχολείο σε κίνηση!

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, το σχολείο μας οργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή όλων των μαθητώ/τριών με κοινό σύνθημα «Το σχολείο σε κίνηση: αθλούμαστε δημιουργικά».




Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις ευπαθείς ομάδες

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,

παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα σε περίπτωση που το παιδί σας ανήκει σε κάποια από τις αναφερόμενες κατηγορίες, προκειμένου να δικαιούται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ΦΕΚ Αρ. 111525/ΓΔ4/Αρ. Φ. 4188)

i) Σε μαθητές/τριες ηλικίας κάτω των δώδεκα (12) ετών που πάσχουν από τα κάτωθι σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και ειδικότερα:

1. μαθητές/τριες με αιμοδυναμικά σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια,

2. μαθητές/τριες με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ίνωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή μαθητές/τριες με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου,

3. μαθητές/τριες με σύνθετα μεταβολικά νοσήματα,

4. μαθητές/τριες με βαριές νευρολογικές/νευρομυικές παθήσεις (πχ. νωτιαία μυϊκή ατροφία κ.λπ.),

5. μαθητές/τριες με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια,

6. μαθητές/τριες που παρουσιάζουν σοβαρή ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη), HIV λοίμωξη και CD4<500,

7. μαθητές/τριες υπό χρόνια κορτιζονοθεραπεία (prednisolone>20mg/μέρα),

8. μαθητές/τριες που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωσή της,

9. μαθητές/τριες μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από δώδεκα (12) μήνες,

10. μαθητές/τριες μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από είκοσι τέσσερις (24) μήνες, 11. μαθητές/τριες με δρεπανοκυτταρική αναιμία και ιστορικό εμφάνισης επιπλοκών καθώς και πολυμεταγγιζόμενα μαθητές/τριες που έχουν συννοσηρότητες υπό την προϋπόθεση ότι προσκομίζονται στην σχολική μονάδα τα απαραίτητα ιατρικά δικαιολογητικά, τα οποία έχουν εκδοθεί από δημόσια δομή υγείας.

ii) Σε μαθητές/τριες άνω των δώδεκα (12) ετών, οι οποίοι/ες ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες υποκείμενων νοσημάτων, κατόπιν σχετικού αιτήματος για ένταξη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ύστερα από σχετική γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού. Τα παραπάνω αιτήματα εξετάζονται από αρμόδια Επιτροπή της παρ. 3 του άρθρου 9 της υπό στοιχεία Δ1α/ΠΓ.οικ. 55254/09-09-2021κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 4187),

iii) Σε μαθητές/τριες που συνοικούν με άτομο/άτομα που πάσχει/πάσχουν από υποκείμενο νόσημα που οδηγεί σε σοβαρή ανοσοκαταστολή, και ιδίως:

1. άτομα με μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου που λαμβάνει δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα,

2. άτομα με μεταμόσχευση μυελού των οστών το τελευταίο έτος ή που λαμβάνει δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα,

3. άτομα με διάγνωση νεοπλασίας ή αιματολογικής κακοήθειας που βρίσκεται υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία,

4. άτομα με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια (υποβολή σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση, χρόνια νεφρική νόσος σταδίου),

5. άτομα με ανοσοκαταστολή λόγω βαριάς συνδυασμένης ανοσοανεπάρκειας, HIV λοίμωξης με CD4<200 κύτταρα/μL ή που λαμβάνουν υψηλές δόσεις κορτικοειδών ή δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα λόγω φλεγμονωδών νοσημάτων.

Τα παραπάνω αιτήματα εξετάζονται από αρμόδια Επιτροπή της παρ. 3 του άρθρου 9 της υπό στοιχεία Δ1α/ΠΓ.οικ. 55254/09-09-2021 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 4187).

Η Δ/ντρια το Σχολείου
Β. Ανθοπούλου

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ

Στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 στις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπαίδευσης κρίνεται αναγκαία η υιοθέτηση πρακτικών ελαχιστοποίησης του συγχρωτισμού των μαθητών/-τριών.
Σε συνέχεια της με αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/08-9-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 3780) και σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ. 3 της εν λόγω ΚΥΑ,
έγινε αναπροσαρμογή του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος (ΕΩΠ), ως προς τη διεξαγωγή μαθημάτων και διαλειμμάτων.
Σας ενημερώνουμε ότι θα ακολουθήσουμε το προτεινόμενο με κίτρινο χρώμα πρόγραμμα.


(Πηγή: ΥΠΑΙΘ: Διευκρινίσεις για ωρολόγιο πρόγραμμα και διαλείμματα στα Δημοτικά)

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό στη μαθητική κοινότητα

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών και εφήβων από 12-17 χρόνων οργανώνει το ΥΠΑΙΘ την Τρίτη 21/9/2021 στις 4 μ.μ. Οσοι γονείς και κηδεμόνες, μαθήτριες και μαθητές ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ενημέρωση ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται στην εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά

Ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τελεστεί  τη  Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021  και ώρα 9:30 π.μ.

Οπως ορίζει η τελευταία εγκύκλιος λειτουργίας Φ7/1119089/Δ1/9-9-2021 του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι μαθητές και μαθήτριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:15 π.μ.

Οι μαθητές/τριες υποχρεωτικά θα φορούν τη μάσκα τους και θα επιδείξουν το αρνητικό αποτέλεσμα του self test στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματος και με τη συνοδεία του θα πάνε στις αίθουσες διδασκαλίας. 

Κατ’ εξαίρεση την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας το self test θα επιδειχθεί την Δευτέρα και την Πέμπτη. Από τις 20/9 ισχύει η αρχική οδηγία κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Οι γονείς θα παραμείνουν εκτός του χώρου του σχολείου, τηρώντας τις απαιτούμενες προφυλάξεις λόγω του COVID19 (οδηγίες ΕΟΔΥ).

Ο Αγιασμός θα τελεστεί στις 9:30 π.μ. με την παρουσία μόνο των μαθητών της Α΄ Τάξης στην αυλή και στη συνέχεια ο ιερέας θα μεταβεί σε όλες τις σχολικές αίθουσες για τη συνέχιση της τέλεσης του Αγιασμού. 

Παράλληλα θα ανακοινωθεί και η κατανομή των μαθητών/τριων στα τμήματα της Α' τάξης. 

Η αποχώρηση θα γίνει μετά το τέλος του Αγιασμού κατά τις 10:00 με ευθύνη των γονέων-κηδεμόνων. 

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε γονείς, σε όλους τους χώρους του σχολείου. 

Για τη λειτουργία των επόμενων ημερών θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα.

Σας παρακαλούμε όλους να βοηθήσετε στην ομαλή λειτουργία του σχολείου μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία.


Καλή σχολική χρονιά!


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΞΙΟΣ ΕΣΤΙ

 


Η Λάρισα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Με μουσικές και λόγια στην πλατεία Ταχυδρομείου


Με μια μικρή συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου, θα αποχαιρετίσει η Λάρισα τον επίτιμο δημότη της από το 1983, με δικά του τραγούδια και λόγια.

Ο Δήμος Λαρισαίων–Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών διοργανώνει έναν συμβολικό μουσικό αποχαιρετισμό τη μέρα που θα τον υποδεχθεί στα χώματά της η ιδιαίτερη πατρίδα του.
Ενα οργανικό ορχηστρικό σύνολο αποτελούμενο από μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του: Μαργαρίτα Μαγιοπούλα, Στρώσε το στρώμα σου για δυο, Φαίδρα, Βρέχει στη φτωχογειτονιά, Της ξενιτιάς, Άρνηση, Όμορφη πόλη.
Παίζουν οι μουσικοί: Ευδοκία Χώτα, Άννα Αγγελή, Ελένη Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνα Δάσσιου – βιολιά, Παυλίνα Θεοδόση – βιολοντσέλο, Ιορδάνης Σοφιάδης – φλάουτο, Μιχάλης Σαμπάνης – κλαρινέτο, Χρήστος Κτιστάκης – πιάνο. Διευθύνει ο Χρήστος Κτιστάκης.
Τραγουδούν: Χρήστος Ζαχαρίας, Ελένη Μιχαλέ.
Ενδιάμεσα από τα τραγούδια θα ακούγονται λόγια και στίχοι του σπουδαίου δημιουργού και αγωνιστή. Επιλέγουν και διαβάζουν, η Δέσποινα Θεοδώρου και η Κωνσταντίνα Καρυδάκη.


«Ολόκληρη η ζωή και το έργο μου μπορούν να ερμηνευτούν και κατανοηθούν μόνο κάτω από το πρίσμα των τριών λέξεων που με γαλούχησαν: Ελλάδα, Πατρίδα, Ελευθερία»

Ανακοίνωση του υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων για self test

Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

(https://www.minedu.gov.gr/news/49942-07-09-21-diathesi-self-test-gia-tous-mathites-apo-ta-farmakeia)

Τα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώνουν:

"Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9,

ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,

βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),

οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος,

η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων, έχοντας βοηθήσει στον εντοπισμό χιλιάδων κρουσμάτων και στον συνακόλουθο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Πλέον, όμως, έχουμε και το εμβόλιο, ένα ισχυρό όπλο απέναντι στην COVID-19. Παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμη εμβολιάσει τα παιδιά τους να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον ιό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας.

Εδώ μπορείτε να δείτε συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων: https://www.minedu.gov.gr/news/49873-2-9-2021-emvoliasmos-enanti-tou-koronoioy-sars-cov-2-paidion-kai-efivon-synitheis-erotiseis-apantiseis-sxetika-me-to-emvolio"

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!

Ολοκληρώθηκε μία ακόμη σχολική χρονιά που (δυστυχώς) θα μείνει στη μνήμη μας για τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε...
Ας ελπίσουμε σε μια καλύτερη σχολική χρονιά από Σεπτέμβριο!


Ολο το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Σχολείου θέλουμε να ευχηθούμε «καλή συνταξιοδότηση», στην επί 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο 6ο Δ.Σχ. συναδέλφισσα Ελένη Γουσούλη που αποφάσισε φέτος να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Της ευχόμαστε τα καλύτερα!




Ευχαριστούμε το ΠΟΚΕΛ για την προσφορά του βιβλίου "Χριστούγεννα Χ6" με τα διηγήματα της αείμνηστης Γιώτας Φώτου στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας, την "Ονειροθήκη". Το βιβλίο, καθώς και το λογοτεχνικό περιοδικό "λεξΩτεχνίες", παρέδωσε η συναδέλφισσα και μέλος Χρύσα Μαστοροδήμου στην υποδιευθύντρια και υπεύθυνη βιβλιοθήκης Νόνα Γουργιώτη. 

Να συγχαρούμε τους μαθητές μας Ελένη Ζαφειρίδη και Σωτήρη Γκοτζιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας καθώς και στην Ελευθερία Ιωαννίδου που κληρώθηκε στο Πειραματικό Γυμνάσιο. Καλή συνέχεια παιδιά! Είμαστε περήφανοι για εσάς!

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους,
μικρούς και μεγάλους!
Ραντεβού το Σεπτέμβριο! 
Ευχή όλων μας να είναι καλύτερες οι συνθήκες...Φάρος μας η αγάπη και η ελπίδα!




Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Αποχαιρετούμε την Εκτη!


Το τέλος της (ομολογουμένως δύσκολης) σχολικής χρονιάς 2020-'21 σηματοδοτεί, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ’ τάξης, την ολοκλήρωση ενός κύκλου σχολικής ζωής και την αρχή ενός άλλου νέου κύκλου σπουδών, ίσως πιο συναρπαστικού! 
Μετά από έξι χρόνια στα θρανία του Δημοτικού, ήρθε η στιγμή που αποχαιρετούμε τους μαθητές μας και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο μεγάλο και δημιουργικό ταξίδι της γνώσης και της ζωής στο νέο τους σχολείο, το Γυμνάσιο.
Τη Δευτέρα 14/6 σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας οργανώσαμε μια απλή αλλά συναισθηματικά φορτισμένη συνάντηση αποχαιρετισμού στον φιλόξενο χώρο του Μύλου του Παπά. Οι μαθητές φωτογραφήθηκαν με τις δασκάλες τους και πήραν τα αναμνηστικά τους, λουλούδια και γλυκάκια.... Δόθηκε η υπόσχεση να συναντηθούμε το 2031...




Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Ενα τραγούδι για τον μπαμπά...

"Μπαμπά μην τρέχης!"...


Αυτό έγραφε το μαγνητάκι που έβαζαν οι οδηγοί μπροστά στο ταμπλό του αυτοκινήτου τους που είχε τη φωτογραφία του παιδιού τους και πάνω έγραφε «Μπαμπά μην τρέχης».
Ήθελαν οι μπαμπάδες να βλέπουν το προσωπάκι του παιδιού τους, να το νιώθουν κοντά τους, να τους προσέχει με τη σκέψη και την αγάπη του, ακόμη κι όταν οδηγούσαν.
Ο τραγουδοποιός Γιάννης Μηλιώκας έγραψε παλαιότερα ένα πολύ ωραίο τραγούδι, το "Μπαμπά μην τρέχεις". Μιλάει για έναν μεγάλο που νοσταλγεί τα παιδικά του χρόνια, τα παιχνίδια και τις σκανταλιές που έκανε με τους φίλους του.
Θυμάται τη μαμά του που τον έψαχνε και τον μάλωνε.
Και τώρα που μεγάλωσε, κοιτάζει το ταμπλό του αυτοκινήτου του, βλέπει τη φωτογραφία του δικού του παιδιού και νιώθει τα χρόνια που πέρασαν· χρόνια με πολλές χαρές, λύπες αλλά κυρίως με πολλή αγάπη.
Αφιερωμένο στους μπαμπάδες μας...



Κυριακή 20 Ιουνίου 2021, Χρόνια Πολλά μπαμπά!

                                 


Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 λέμε "χρόνια πολλά" και τιμούμε τον πατέρα, τον παππού ή τον προπάππου...
Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.
Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής










Στο πλαίσιο του προγράμματος της κυκλοφοριακής αγωγής για την Δ' τάξη, τα δύο τμήματα του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της πόλης μας.
Το τμήμα Δ'2 (υπεύθυνη κα Ελ. Δαούλα) έκανε την αρχή την Παρασκευή 14/5 και την Τετάρτη 19/5 το Δ'1 (υπεύθυνη κα Ελ. Ζώτου).

Γνώρισαν τα σήματα του ΚΟΚ και περιηγήθηκαν μέσα σε αυτό αποκομίζοντας πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν ως μελλοντικοί οδηγοί.
Ευχαριστούμε την κα Εύη Ευαγγέλου (υπεύθυνη λειτουργίας του Πάρκου) για την άψογη συνεργασία της.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Δήλωση 2ης Ξένης Γλώσσας

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές και μαθήτριες της Δ ́ τάξης, οι οποίοι/ες θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στην Ε ́ τάξη, θα πρέπει να επιλέξουν 2η Ξένη Γλώσσα, Γαλλικά ή Γερμανικά.

Μέχρι την Τετάρτη 26 Μαΐου θα πρέπει να συμπληρώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα αφού αποφασίσετε ποια 2η ξένη γλώσσα θα επιλέξετε. Οι μαθητές θα πρέπει να παραδώσουν την «Υπεύθυνη Δήλωση» στον/στην εκπαιδευτικό του τμήματος.

Στο παρακάτω συνημμένο αρχείο υπάρχει η σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

"ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" 2021

                           

Οπως κάθε χρόνο, το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης" που διοργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση. Φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών πανδημίας διενεργήθηκε σε μία μόνο φάση, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 σε αίθουσα του σχολείου μας για τους μαθητές και μαθήτριες της Ε' & ΣΤ' τάξης.