Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τελεστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020  και ώρα 11 π.μ.

Οπως ορίζει η τελευταία εγκύκλιος υπ αρ.Πρωτ.: Φ7/ 119778/Δ1/11-09-2020 του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι μαθητές και μαθήτριες θα προσέλθουν από το πρωί στο σχολείο.

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, θα προσέλθουν σταδιακά στο σχολείο: από 8.15' οι Γ' & Δ', τάξεις, 8.20 ' οι Ε' & ΣΤ ' τάξεις και 8.30' Β’& Α' τάξη. Οι μαθητές θα φορούν τη μάσκα τους και με συνοδεία του υπεύθυνου εκπαιδευτικού του τμήματος θα πάνε στις αίθουσες διδασκαλίας. 

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Οι γονείς θα παραμείνουν εκτός του χώρου του σχολείου, τηρώντας τις απαιτούμενες προφυλάξεις λόγω του COVID19 (οδηγίες ΕΟΔΥ).

Ο Αγιασμός θα τελεστεί στις 11 π.μ. με την παρουσία μόνο των μαθητών της Α΄ Τάξης στην αυλή και στη συνέχεια ο ιερέας θα μεταβεί σε όλες τις σχολικές αίθουσες για τη συνέχιση της τέλεσης του Αγιασμού. 

Η αποχώρηση θα γίνει πάλι σταδιακά κατά τάξεις μετά το τέλος του Αγιασμού κατά τις 11:30. Αρχικά η Α’ και κατόπιν οι υπόλοιπες τάξεις. 

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε γονείς, σε όλους τους χώρους του σχολείου. Δεν θα δοθούν βιβλία, γι’αυτό τα παιδιά να έρθουν στο σχολείο με τα απαραίτητα για την τρίωρη παραμονή τους. Για τη λειτουργία των επόμενων ημερών θα σας ενημερώσουμε με λεπτομερείς οδηγίες. 
Σας παρακαλούμε όλους να βοηθήσετε στην ομαλή λειτουργία του σχολείου μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Καλή σχολική χρονιά!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ  ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ