Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ε.Δ.Ε.Α.Υ. στο σχολείο μας

Η Ε.Δ.Ε.Α.Υ (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης) αφορά έναν καινοτόμο θεσμό του εκπαιδευτικού συστήματος που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στις σχολικές δομές.


Σκοπός της είναι:
  • να υποστηρίζει τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και τις οικογένειές τους
  • να διενεργεί αξιολογήσεις των ψυχοκοινωνικών, εκπαιδευτικών και άλλων δυσκολιών των μαθητών που μπορεί να προκύψουν και να προτείνει την παραπομπή στο Κ.Ε.Σ.Υ., ύστερα από την υποστήριξη στο σχολείο τους και την εφαρμογή βραχυχρόνιου προγράμματος παρέμβασης, όπου κρίνεται απαραίτητο
  • να πραγματοποιεί συναντήσεις εκπαιδευτικής υποστήριξης με τους γονείς των μαθητών, καθώς και με τους ίδιους τους μαθητές, έπειτα από έγκριση του γονέα και όπου αυτό καθίσταται απαραίτητο
  • να υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων
  • να συνεργάζεται με τα Κ.Ε.Σ.Υ., με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και λοιπούς φορείς.

Η Ε.Δ.Ε.Α.Υ. αποτελείται από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και λειτουργεί στη σχολική μονάδα κάθε Παρασκευή (8:15 – 12:25), κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410- 28831
6


Κοντοδήμου Γεωργία - Ψυχολόγος

Τουρτούνη Δάφνη - Κοινωνική Λειτουργός

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

 

Ενημέρωση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με την 5η Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, γιατροί από την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων θα επισκεφθούν το σχολείο για να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας από τον Covid-19 και να δώσουν οδηγίες για την ορθή χρήση μάσκας και την τήρηση των λοιπών μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις Οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).
Η ενημέρωση θα γίνει κατά τμήμα στην αίθουσα εκδηλώσεων τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Τετάρτη 30/9: Οι Α'-Β'-Γ' τάξεις (κατά τμήματα)
Πέμπτη 1/10: Δ'-Ε' τάξεις (κατά τμήματα)
Παρασκευή 2/10: ΣΤ ' (κατά τμήματα)

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ενημέρωση για το Ολοήμερο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του Ολοήμερου στο σχολείο μας λειτουργεί κανονικά από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020.
Με νέα εγκύκλιο του Υ.Παι.Θ οι νέες εγγραφές στο Ολοήμερο ολοκληρώνονται στις 25 Σεπτεμβρίου 2020 (22-9-2020/αρ. πρωτ.: Φ7/126236/ΦΔ/Δ1).
Οι μαθητές που έχουν κάνει εγγραφή και δεν θα εμφανιστούν για 15 συνεχόμενες μέρες στο Ολοήμερο θα διαγράφονται.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τελεστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020  και ώρα 11 π.μ.

Οπως ορίζει η τελευταία εγκύκλιος υπ αρ.Πρωτ.: Φ7/ 119778/Δ1/11-09-2020 του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι μαθητές και μαθήτριες θα προσέλθουν από το πρωί στο σχολείο.

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, θα προσέλθουν σταδιακά στο σχολείο: από 8.15' οι Γ' & Δ', τάξεις, 8.20 ' οι Ε' & ΣΤ ' τάξεις και 8.30' Β’& Α' τάξη. Οι μαθητές θα φορούν τη μάσκα τους και με συνοδεία του υπεύθυνου εκπαιδευτικού του τμήματος θα πάνε στις αίθουσες διδασκαλίας. 

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Οι γονείς θα παραμείνουν εκτός του χώρου του σχολείου, τηρώντας τις απαιτούμενες προφυλάξεις λόγω του COVID19 (οδηγίες ΕΟΔΥ).

Ο Αγιασμός θα τελεστεί στις 11 π.μ. με την παρουσία μόνο των μαθητών της Α΄ Τάξης στην αυλή και στη συνέχεια ο ιερέας θα μεταβεί σε όλες τις σχολικές αίθουσες για τη συνέχιση της τέλεσης του Αγιασμού. 

Η αποχώρηση θα γίνει πάλι σταδιακά κατά τάξεις μετά το τέλος του Αγιασμού κατά τις 11:30. Αρχικά η Α’ και κατόπιν οι υπόλοιπες τάξεις. 

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε γονείς, σε όλους τους χώρους του σχολείου. Δεν θα δοθούν βιβλία, γι’αυτό τα παιδιά να έρθουν στο σχολείο με τα απαραίτητα για την τρίωρη παραμονή τους. Για τη λειτουργία των επόμενων ημερών θα σας ενημερώσουμε με λεπτομερείς οδηγίες. 
Σας παρακαλούμε όλους να βοηθήσετε στην ομαλή λειτουργία του σχολείου μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Καλή σχολική χρονιά!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ  ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Επιστροφή στα θρανία!

 


Επιστρέφουμε στο σχολείο με μέτρα πρόληψης και προφύλαξης. Με τη συμβολή όλων μας - εκπαιδευτικών, μαθητών, μαθητριών και γονέων- θα τα καταφέρουμε και πάλι!!

Φέτος το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ.

Λεπτομέρειες για την προσέλευση θα αναρτήσουμε σύντομα.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες, πρωτόγνωρες συνθήκες έναρξης και λειτουργίας των σχολείων με την υποχρεωτική τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ, αλλά ευελπιστούμε και ευχόμαστε ότι με την συλλογική προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη τήρηση των μέτρων προς όφελος της υγείας όλων μας, να έχουμε μια καλή δημιουργική χρονιά με υγεία για όλους!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  για πλήρη ενημέρωση
https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία