Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Επίσκεψη στο Δημαρχείο

Οι μαθητές και μαθήτριες της Εκτης τάξης την Πέμπτη 6/2/2020 επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης μας. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρός του κος Δημήτρης Δεληγιάννης.  









Ο κος Δεληγιάννης αφού τους καλωσόρισε εκ μέρους της δημοτικής αρχής, εξήγησε στα παιδιά τη λειτουργία του συμβουλίου.


Μετά από διαλογική συζήτηση επέλεξε τυχαία κάποιους μαθητές που τους έβαλε να καθήσουν στις θέσεις του προεδρείου, εξηγώντας το ρόλο του καθενός. Τα παιδιά κατόπιν κλήθηκαν να κάνουν μια συνεδρίαση του συμβουλίου με την πολύτιμη βοήθεια του κου Δεληγιάννη με θέμα συζήτησης "Τι μας αρέσει και τι όχι στην πόλη μας. Πώς μπορούμε να συμμετέχουμε"









Οπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος "Θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις σας. Ως δημοτική αρχή θεωρούμε πως πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στη Λάρισα που να καλύπτουν τις ανάγκες της νεολαίας και αυτές θα πρέπει να μας τις πείτε εσείς... Τις προτάσεις στις οποίες θα καταλήξετε, θα τις μεταφέρω στον δημαρχεύοντα προς συζήτηση"...



Τα παιδιά έθεσαν καίρια ερωτήματα για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της πόλης μας, διατύπωσαν προτάσεις και λύσεις. Ολα καταγράφηκαν, ψηφίστηκαν τα πιο σημαντικά και δόθηκαν από το "προεδρείο" στον αναπληρωτή Δήμαρχο κο. Σούλτη που τους υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά στο γραφείο του και υποσχέθηκε να διαβάσει τις προτάσεις των μικρών "δημοτικών συμβούλων" και να συναντηθούν ξανά μετά από λίγους μήνες για να συζητήσουν τις εξελίξεις.