Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Η ΣΤ' τάξη στο Μουσείο της Ακρόπολης και την Βουλή των Ελλήνων

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί – συνοδοί της Στ΄ Τάξης του σχολείου μας, στα πλαίσια των ετήσιων εκπαιδευτικών επισκέψεων, επισκεφτήκαμε στις 3 Φεβρουαρίου 2017 το Μουσείο της Ακρόπολης και τη Βουλή των Ελλήνων.




Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγηθήκαμε από την ξεναγό μας σε όλα τα σημαντικά εκθέματα, ενημερωθήκαμε για την προέλευση, τα υλικά, τους γλύπτες και την τεχνοτροπία τους. Τα παιδιά έκαναν σημαντικές ερωτήσεις, τόσο για τα μνημεία όσο και για την αρπαγή των Ελγίνειων μαρμάρων και πληροφορήθηκαν για τις προσπάθειες που γίνονται για την επιστροφή τους στον ιερό χώρο του Μουσείου, από όπου εκλάπησαν παρανόμως.





























Στη Βουλή των Ελλήνων, ξεναγηθήκαμε από εξουσιοδοτημένους ξεναγούς του κοινοβουλίου στους επισκέψιμους χώρους, μάθαμε για την ιστορία του συντάγματός μας και νιώσαμε λίγο ως βουλευτές της χώρας, καθώς καταλάβαμε τις θέσεις βουλευτών στα έδρανα της αίθουσας της ολομέλειας της Βουλής. 



Τα παιδιά διατύπωσαν σημαντικές ερωτήσεις - που εξέπληξαν τους υπευθύνους - σχετικά με τη λειτουργία και τους κανόνες που διέπουν το χώρο του κοινοβουλίου.

Στο τέλος ξεναγηθήκαμε στην έκθεση που φιλοξενείται αυτό το διάστημα και είναι αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια.

Εκεί οι μαθητές ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη για την ιστορία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας και παρατήρησαν τα προσωπικά του αρχεία και αντικείμενα.






Τελειώνοντας την επίσκεψή μας στη Βουλή των Ελλήνων, σταθήκαμε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και απολαύσαμε την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων. Ήταν μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη.