Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 οι μαθητές της Tρίτης τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη "Κωνσταντίνος Κούμας" της πόλης μας.









Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της και ενημερώθηκαν για τον μεγάλο αριθμό βιβλίων που φιλοξενούνται, οι μαθητές γνώρισαν τον τρόπο με τον οποίο όλοι αυτοί οι τίτλοι, μπορούν να δανειστούν στους πολίτες της πόλης μας.
Στη συνέχεια τα παιδιά ενημερώθηκαν γύρω από τη διατροφή και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Συγκεκριμένα  διάβασαν το παραμύθι του Eric Carle: Μια πολύ πεινασμένη κάμπια.















Αμέσως μετά ξεκίνησαν βιωματικές δραστηριότητες που περιλάμβαναν κατασκευές, μουσικοκινητικές  ασκήσεις, παιχνίδι μνήμης, παρακολούθηση video, αναγνώριση τροφίμων με υψηλή θερμιδική αξία και κατάταξη των υγιεινών τροφών στη διατροφική πυραμίδα. 

















Λίγο πριν τελειώσουν πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη παιχνίδι  αφομοίωσης της νέας γνώσης και οι μαθητές αποφάσισαν να αλλάξουν  τις διατροφικές τους συνήθειες. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την υπογραφή στο βιβλίο επισκεπτών .









Η παραπάνω δράση εντάσσεται στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης που πραγματοποιείται φέτος από τους μαθητές της Tρίτης τάξης  και έχει σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά τα αντιπροσωπευτικότερα σημεία της Λάρισας.