Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Γνωριμία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του ΔΩΛ

Η Τρίτη τάξη είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μια Συμφωνική Ορχήστρα καθώς την Τετάρτη 30-3-2016 επισκέφθηκε το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.












Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Επιμορφωτικές συναντήσεις στο 6ο Δημοτικό Σχολείο

Συνεχίζονται στο σχολείο μας οι επιμορφωτικές συναντήσεις που απευθύνονται στις/στους εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 των Δημοτικών Σχολείων της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Λάρισας από τον Σχολικό Σύμβουλο 3ης Περιφέρειας  κ. Ιωάννη Χριστάκη.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Η γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου



Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 στην αίθουσα Τελετών του σχολείου μας οι μαθήτριες και οι μαθητές των ΣΤ'1 και ΣΤ'2 τμημάτων καθώς και η χορωδία του Γ'2 τμήματος παρουσίασαν σε μαθητές και γονείς την γιορτή που ετοίμασαν για την εθνική επέτειο της ελληνικής επανάστασης στις 25 Μαρτίου 1821.






















Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Τριπλή διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό για την κυρία Ντορεμί!!!

(Πηγή: εφημερίδα "Ελευθερία", 21/3/2016)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βραβεύεται στον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Μουσικών Έργων από το Ωδείο Φουντούλη στον Βόλο, η Λαρισαία συνθέτρια - συγγραφέας Ράνια Τσοχατζή - Γκάγκα και αποσπά τρία βραβεία σύνθεσης στις ενότητες, «Σόλο όργανο», «Άσμα με συνοδεία» και «Μουσική Κινηματογράφου» για τα έργα της: «Η Σελήνη της ψυχής μου», «Όταν φίλοι μου αγαπούσα» και «Συνειρμοί».

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Τελευταίοι χοροί πριν την Σαρακοστή...









Την τελευταία σχολική μέρα πριν την Σαρακοστή οι μαθήτριες και οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου την γιόρτασαν στήνοντας τον καθιερωμένο "τρανό χορό" στο πάρκο του Αλκαζάρ. 
Χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς που διδάχτηκαν από τους γυμναστές μας και βέβαια έπλεξαν και το γαϊτανάκι!!!


Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Το λαογραφικό μουσείο της Δευτέρας

Με αφορμή την ενότητα της Γλώσσας για την λαογραφία και τα παλιά αντικείμενα, τα τμήματα της Δευτέρας τάξης "έστησαν" τα δικά τους μίνι μουσεία με οικογενειακά κειμήλια. 











Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Αποκριάτικο πάρτυ!!!!!

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 το προαύλιο του σχολείου μας μετατράπηκε σε υπαίθρια πίστα χορού!!!! 
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 6ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων συνδιοργάνωσαν για μια ακόμη χρονιά ένα εκπληκτικό αποκριάτικο  πάρτυ για τα παιδιά μας. 
Γέμισαν την αυλή με τα υπέροχα, ευτυχισμένα χαμόγελά τους και το κέφι τους, τις πρωτότυπες στολές τους, τις χορευτικές τους ικανότητες.... Και του χρόνου!!!!


Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση κατά του σχολικού εκφοβισμού από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με αφορμή τη Σχολική Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό στις 6 Μαρτίου, την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 οργανώθηκε εκδήλωση ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας σε συνεργασία με την οργάνωση το «Χαμόγελο του Παιδιού» Θεσσαλίας.








Επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 οι μαθητές της Tρίτης τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη "Κωνσταντίνος Κούμας" της πόλης μας.








Τσικνοπέμπτη στο 6ο Δημοτικό Σχολείο

Το έθιμο του εορτασμού της Τσικνοπέμπτης στην αυλή του σχολείου τιμήθηκε ακόμη μια χρονιά!!!! Τις δύο τελευταίες ώρες οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας φορώντας χειροποίητα αποκριάτικα αξεσουάρ  διασκέδασαν χορεύοντας σε αποκριάτικους ρυθμούς!!!! Και του χρόνου!!!!!




Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Εκδήλωση Αγωγής Υγείας για την πρόληψη του καπνίσματος

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την  παρουσίαση στα πλαίσια σχολικής εκδήλωσης αγωγής υγείας που αφορούσε στην πρόληψη του καπνίσματος από την κ. Χατζημίχου Κωνσταντίνα, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. ν. Λάρισας.